Cum arata noul Porsche Macan. FOTO si VIDEO in articol.

Cum arata noul Porsche Macan. FOTO si VIDEO in articol.
  • Porsche a dezvaluit astazi primul crossover din istoria sa
  • Noul Macan este disponibil in compania a trei motorizari
  • Pretul de pornire este, in Germania, de 57.930 euro
Distribuie pe Facebook

Asa cum au promis in urma cu aproximativ o luna, germanii de la Porsche au profitat de editia din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles pentru a dezvalui in fata intregii planete primul crossover din istoria marcii.

Noul Porsche Macan, caci despre el este vorba, are la baza SUV-ul compact Audi Q5 si masoara 4,699 metri in lungime, 1, 923 metri in latime, respectiv 1,624 metri in inaltime, fiind astfel cu aproximativ 146 milimetri mai scurt, cu 16 milimetri mai ingust, dar si cu 82 milimetri mai jos comparativ cu ultima generatie a modelului Cayenne, model de la care preia numeroase influente stilistice - atat la nivel interior, cat si la nivel exterior.

Daca insa aspectul estetic poate fi caracterizat in mod diferit, in functie de gusturile fiecaruia, nu acelasi lucru se poate spune si despre gama de motorizari, care trebuie luata ca atare. Astfel, inca de la momentul lansarii, primul crossover din istoria companiei de automobile din Stuttgart va fi disponibil in compania a trei propulsoare diferite, dintre care doua pe benzina si unul pe motorina, ce ofera puteri cuprinse intre 258 si 400 CP.

Porsche MacanPorsche Macan

Mai exact, noul Porsche Macan poate fi comandat, pentru inceput, sub forma unei versiuni S, care aduce cu sine o unitate V6 biturbo de trei litri si 340 cai putere, capabil sa ofere atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5.2 secunde, cat si o viteza maxima de circa 254 kilometri pe ora. De asemenea, acelasi Porsche Macan S se bucura si de o varianta Diesel, propulsia fiind asigurata in cazul de fata de cei 258 cai putere storsi dintr-un V6 turbodiesel cu o capacitate cilindri de 3.0 litri. Cei care opteaza pentru acest model vor avea la dispozitie performante precum o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.1 secunde, respectiv si o viteza maxima de circa 230 kilometri pe ora.

Asa cum am tot anuntat de-a lungul ultimelor saptamani, versiunea de baza este reprezentata de modelul Porsche Macan Turbo, a carei fisa cu specificatii tehnice include un V6 biturbo de 3.6 litri si aproximativ 400 cai putere. Drept urmare, fiind cel mai puternic automobil din segmentul sau, crossover-ul companiei de automobile din Stuttgart se poate lauda cu niste performante de-a dreptul impresionante. Intr-o alta ordine de idei, primii 100 km/h vin dupa numai 4.6 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 266 kilometri pe ora!

Porsche MacanPorsche Macan

Indiferent de motorizarea aleasa, viitorii cumparatori vor intalni pe lista cu echipamente oferite in standard atat transmisia PDK cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, cat si sistemul de tractiune integrala. Noul Porsche Macan va ajunge la clientii sai incepand cu aprilie 2014 si este disponibil la vanzare la un pret de pornire de 57.930 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Porsche Macan
mai multe