Cum se cheama un Golf GTI sedan? Jetta GLI!

Cum se cheama un Golf GTI sedan? Jetta GLI!
Atunci cand ii pui un "fund" lui Golf 6 fara sa faci nimic altceva, iese o masina complet noua. Este vorba de Jetta GLI, un model puternic pentru piata americana. Daca europenii se vor bucura de o Jetta ceva mai "docila", varianta GLI va avea un motor turbo de 200 cp, acelasi ca si Golf GTI.
Distribuie pe Facebook

Daca cineva care detine un Golf GTI s-a aratat nemultumit de dimensiunile portbagajului, acum iata ca a sosit solutia. Este vorba de un Golf GTI cu... fund. Mai precis, aceasta este noua Jetta GLI pentru piata americana. Noul Volkswagen Jetta GLI 2012 este varianta mai focoasa a modelului lansat anul trecut.

Masina are la baza micutul Golf 6, fata de care nu ai putea face nicio diferenta privindu-le din fata. Noul Jetta este mai mare cu 86 mm fata de varianta facuta pe baza lui Golf Mk5, facand-o astfel o masina de familie mai incapatoare. Insa modelul GLI mai are ceva bunatati fata de modelul standard...

Varianta GLI o poti diferentia chiar si privind-o frontal, fata de un Golf. Asta pentru ca priza de aer este mai mare si proiectoarele sun verticale. In plus, sigla GLI este la vedere...

Masina are un motor de 2 litri turbo de 200 cp si 280 Nm, la fel ca propulsorul lui Golf 6 GTI in America. Nu este vorba de motorul vechi EA113 de pe Golf 5 GTI ci de noul EA888, ceva mai docil, ca sa raspunda normelor de mediu. Cutia de viteze cu 6 trepte este standard, insa varianta DSG cu padele este optionala.

Printre alte modificari fata de o Jetta standard se mai numara o suspensie reglata pentru circuit, diferential XDS si etriere de frana mai mari, vopsite in rosu. In interior sunt scaune sport si un volan cu prize speciale, cu cusaturi rosii. Logo-ul GLI nu lipseste nici din interior si nici elementele de aluminiu, gata sa te faca sa te simti intr-o masina sportiva de-a binelea. Exista optiunea de a alege interior din piele V-Tex sau material textil. Jetta GLI Autobahn vine cu un sistem audio Fender Premium Audio, cu difuzoare Panasonic.

Insa noi, europenii, nu trebuie sa ne bucuram ca vom putea conduce modelul GLI. Acesta este pentru piata americana, insa cu siguranta se va lansa o varianta "dopata" de sedan si pentru noi, la un pret asemanator cu cel al lui Golf 6 GTI.

Cum se cheama un Golf 6 sedan? Jetta GLI!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2011