Curiozitatea Zilei: Cat de 'repede' accelereaza o masina diesel de 120 CP?

Curiozitatea Zilei: Cat de 'repede' accelereaza o masina diesel de 120 CP?
  • Noul Fiat Tipo ne invita la bordul sau pentru a ne arata cat de 'repede' sprinteaza o masina normala
  • Sub capota exemplarului folosit pentru aceasta proba se regaseste o unitate diesel de 120 CP
  • Fisa tehnica a modelului italian anunta un 0 - 100 km/h in 10.1 secunde, plus o viteza de top de 200 km/h
Distribuie pe Facebook

Raspunsul la aceasta intrebare ne este oferit de noul Fiat Tipo, care pune la 'bataie' un exemplar in versiunea de motorizare 1.6 MultiJet II.

Porneste de la 10.990 de euro si se vrea o alternativa mai ieftina la Skoda Rapid. Asemeni rivalului sau de origine ceha, noul Fiat Tipo - caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, este disponibil la vanzare in diferite versiuni de caroserie sau motorizare.

Una dintre multiplele variante puse la dispozitie de accesibilul automobil italian include o configuratie cu cinci portiere si propulsor turbodiesel de 120 de cai putere, respectiv 320 de Newton-Metri, cunoscut sub denumirea 1.6 MultiJet II.

Ei bine, acel Fiat Tipo a fost filmat in timpul unei 'demonstratii' de tipul 0 - 200 kilometri pe ora, oferindu-le astfel curiosilor raspunsul la intreabarea cat de repede sprinteaza o masina... normala. Asadar, nu te astepta sa vezi nimic iesit din comun in urmatorul material video.

Inainte insa de a da play, permite-ne sa iti mai spunem doar un singur lucru despre exemplarul din cazul de fata: se bucura de o cutie manuala in sase rapoarte, iar fisa tehnica anunta atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10.1 secunde, cat si o viteza maxima de 200 de kilometri pe ora. Plus un consum mediu de carburant de 3.7 litri la 100 km, in cazul in care te intrebai.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2016