Dacia a lansat Sandero Stepway

Dacia a lansat Sandero Stepway
Dacia a lansat primul sau crossover din istoria marcii la Salonul Auto de la Barcelona.
Distribuie pe Facebook

Sandero Stepway nu este un model necunoscut noua, fiind comercializat de ceva vreme sub sigla Renault pe pietele din Brazilia si Argentina, unde deja au fost vandute peste 2.700 de exemplare. Peste 80% din piesele pentru Dacia Sandero Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protectie fata/spate) vor fi comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.


In functie de piata pe care va fi vandut, crossover-ul celor de la Dacia va putea fi echipat cu doua motorizari: un 1.6 litri pe benzina de 90 CP si un diesel dCi de 70 CP. Conform comunicatului emis de constructorul romn, consumul mixt de carburant se va situa in jurul valorii de 7.6l/100 km (pentru versiunea pe benzina) si, respectiv, 5.3l/100 km (pentru versiunea diesel). In cazul acestei ultime versiuni, emisiile de CO2 nu vor depasi 140g/km.


Spre deosebire de Sandero hatchback, Stepway va avea garda la sol mai mare cu 20 mm. La exterior, noul model va veni cu bare de protectie cu ornamente cromate si bare de pavilion longitudinale, in timp ce interiorul poate primi pana la cinci pasageri si ofera un spatiu de incarcare de 320 litri.

Noua Dacia Sandero Stepway va fi fabricata la uzina de la Mioveni, urmnd a fi disponibila incepand cu luna septembrie a anului 2009. In unele tari, comenzile vor putea fi preluate de la sfrasitul lunii iunie 2009.


Pe langa acest model, exista zvonuri ca in toamna sau cel mai tarziu in primavara anului viitor cei de la Dacia vor mai produce un nou SUV, de aceasta data inspirat din conceptul Duster si bazat pe platforma Logan MCV.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Dacia a lansat Sandero Stepway
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Mai 2009