Dacia ar putea vinde modelele Logan si Sandero cu anvelope chinezesti

Dacia ar putea vinde modelele Logan si Sandero cu anvelope chinezesti
  • Dacia va monta pneuri Giti pe Logan si Sandero
  • Masinile Peugeot dotate cu asa ceva vor fi din gama utilitara
  • Pana acum, Giti echipa masinile vandute pe piata chineza
Distribuie pe Facebook

Conform unui ziar din Franta, producatorul din Singapore de anvelope numit Giti Tire, a semnat deja cateva contracte cu Groupe Renault si Grupul PSA Peugeot Citroen pentru a dota ca prima echipare mai multe modele auto vandute pe teritoriul Europei. Sa fie acest lucru bun sau ingrijorator?

O veste surprinzatoare vine din hexagon, acolo unde doi producatori de vehicule au semnat deja contracte cu un furnizor de anvelope din China. E vorba de cele doua grupuri mari din Franta, Grupul PSA Peugeot Citroen si Grupul Dacia Renault. Contractele, conform ziarului Les Echos, au fost semnate cu compania Giti Tire din Singapore care produce anvelope exclusiv in China.

Nu ai auzit de Giti Tire? Nici noi. Pana acum, deoarece se pare ca vrand-nevrand, tot trebuie sa ne interesam despre ei. Este un producator de pneuri pentru autoturisme si utilitare cu sediul in Singapore care avea pana acum contracte pentru echiparea masinilor noi din fabrica cu diversi producatori ce-si vand automobilele in tarile asiatice. Inclusiv Renault si Grupul PSA au avut pana acum masinile produse in Asia echipate cu pneuri Giti, dar acestea se vindeau numai in zona respectiva. Pana acum, cand se pare ca francezii au decis sa puna aceste anvelope si pe masinile comercializate in Europa.

Pana acum, producatorii francezi apelau in principal la cel mai cunoscut producator de pneuri din lume, care este originar din Franta, adica Michelin. Chiar si modelele Dacia veneau din fabrica dotate cu pneuri Michelin EnergySaver, cel mai economic model de la producatorul francez de anvelope. Dar nu toate masinile aveau Michelin, ci existau si automobile dotate cu Pirelli, Continental, Debica sau Kleber, in functie de gama de pret sau de dorinta clientului. Oricum, pana acum, nu existau pneuri chinezesti de la un producator complet necunoscut in oferta niciunui dealer european.

Giti Tire

Se pare insa ca in cateva luni avem sansa de a vedea primele vehicule iesite de pe portile fabricilor cu jante incaltate... chinezeste. Probabil din motive economice, atat cei de la PSA Peugeot cat si cei de la Renault, vor echipa diverse modele cu pneuri Giti. Mai exact, cei de la Renault au decis ca masinile fabricate in Romania, la Mioveni, dar si cele asamblata in Tanger, in Maroc, modelele Logan si Sandero, sa fie echipate cu anvelope Giti model Radial Champiro VP1. Cat despre cei de la PSA Peugeot Citroen, acestia isi vor echipa modelele utilitare Peugeot Partner si Citroen Berlingo cu pneuri Giti dedicate utilitarelor.

Nu stim daca aceasta veste este una buna sau nu. Cert este ca pneurile Giti rivalizeaza direct cu modelele Barum de la Continental si Kleber de la Michelin, acestea fiind marci low-cost, dar care totusi si-au facut un renume in Europa, dar si in Romania. Se pare ca Giti isi propune sa ocupe din ce in ce mai mult din piata anvelopelor, in prezent reusind sa ocupe 3% din piata pneurilor de buget redus. Daca insa contractul este dus la bun sfarsit, cu siguranta ca procentajul va creste, piata pneurilor de prima-echipare fiind una extrem de importanta. Cat despre siguranta rutiera pe care o ofera aceste pneuri chinezesti... nu putem inca sa ne dam cu parerea.

Giti Tire

Distribuie pe Facebook
mai multe