Dacia de import. Spring, primul model electric din istoria marcii, va fi produs in CHINA

Dacia de import. Spring, primul model electric din istoria marcii, va fi produs in CHINA
  • Primul model electric din portofoliul Dacia
  • 44 CP si viteza maxima de 125 km/h
  • Produs in China la uzina Renault-Dongfeng alaturi de K-ZE
Distribuie pe Facebook

Dacia Spring, primul model electric din istoria marcii, va fi produs in China la uzina Renault-Dongfeng din Shiyan, provincia Hubei. Tot aici este asamblat si Renault K-ZE.

Dacia Spring este fara indoiala lansarea anului pentru tara noastra dar si pentru amatorii de masini electrice, in contextul in care Dacia a precizat deja ca Spring se vrea a fi cea mai accesibila masina electric din Europa.

Dacia Spring

Spring, primul model electric din istoria brand-ului de la Mioveni, este echipat cu un motor electric de 44 CP si atinge o viteza maxima de 125 km/h. Multumita unei baterii cu capacitatea de 26.8 kWh, Dacia Spring poate acoperi 225 de kilometri, in ciclul mixt, si circa 290 de km, in ciclul urban, cu o singura incarcare.

Dacia Spring

Potrivit celor mai recente informatii, Dacia Spring va fi produsa la uzina Renault-Dongfeng din orasul Shiyan, provincia Hubei, China. Tot aici se produce si Renault K-ZE, "geamanul" primului model electric de la Dacia.

Ambele modele sunt dezvoltate pe arhitectura CMF-A a Aliantei insa K-ZE este vandut numai pe piata din China.

Dacia Spring

Faptul ca va fi asamblat in Asia "este un avantaj din prisma faptului ca in China vorbim deja de un ecosistem foarte dezvoltat al masinilor electrice, al productiei auto si al logisticii dedicate, iar acest lucru ne va permite sa aducem masina foarte repede catre clientii din Europa," a declarat Mihai Bordeanu, directorul de marketing al marcii Dacia.

Dacia Spring

Dacia Spring

Dacia Spring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dacia Spring
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Octombrie 2020