Dacia Logan MCV de 135 cp este de fapt Lada Largus VIP

Dacia Logan MCV de 135 cp este de fapt Lada Largus VIP
  • Motorul de sub capota este de 1.6 litri
  • Automobilul se va vinde intr-o serie limitata
  • Masina va fi lansata pe 27 august
Distribuie pe Facebook

Asa cum dincolo de ocean, in America de Sud, Dacia Logan poarta numele de Renault si in Asia de Nissan, asa se intampla si in Rusia, acolo unde masina romaneasca poarta numele de Lada. Ultima creatie a uzinei Lada va fi dezvaluita la Salonul Auto de la Moscova. Este nimic altceva decat un MCV cu motor mai puternic.

Peste o saptamana, la Moscova, isi va deschide portile Salonul Auto International 2014 OICA, unde producatorul rus Lada isi va prezenta cea mai noua creatie. E vorba de un Logan MCV care in Rusia se vinde de ani buni sub numele de Lada Largus, cu o echipare VIP. Mai precis, o varianta produsa intr-o serie limitata care vine cu o lista destul de lunga de imbunatatiri fata de un model Largus de serie.

Lada Largus VIP, asa cum ii spune si numele, va fi o versiune mai scumpa, dedicata persoanelor cu pretentii. La interior, masina are tapiterie din piele si Alcantara, volan imbracat in piele si ornamente care imita lemnul. Toate acestea, pe langa dotarile standard pe care le are un Logan vechi, scuzati, o Lada Largus: aer conditionat manual, geamuri electrice si radio cu CD si MP3.

Lada Largus

Insa modificarile majore au loc sub capota si pe partea exterioara. Primul element exterior care iti sare in ochi este setul de jante negre menite sa contribuie la un aspect sportiv, jante care sunt pe 16 inch. In rest, exista cateva elemente vopsite in negru, cum ar fi plafonul... si plafonul. Adica singura diferenta, fata de un Largus de serie, este acoperisul negru. Pesemne, realizat in asa mod ca sa contrasteze cu vopseaua alba a caroseriei, de altfel, unica disponibila pentru varianta VIP.

Sub capota din fata, in locul motorului 1.6 cu 8 supape de 90 cp care echipeaza in mod universal orice model de Lada Largus, va fi un motor de 1.6 cu 16 valve care in mod obisnuit produce 105 cp. Insa inginerii destoinici de la Lada au apelat la o companie de soft care a urcat puterea, cel putin pe hartie, de la 105 la 135 cp. Adica de departe cel mai serios Logan MCV fabricat vreodata! Ne scuzati din nou, Lada...

Nu stim cat va costa acest model de Lada VIP, insa cu siguranta are toate sansele sa atinga si pretul de 15.000 de Euro, echivalentul in ruble. Dar cel mai sigur vom afla pe 27 august, atunci cand se va deschide Salonul Auto International de la Moscova. Cine stie ce surprize ne mai pregatesc rusii pana atunci...

Lada Largus

Lada LargusLada Largus de serie

Distribuie pe Facebook
mai multe