De ce are noua SUPRA motor de BMW? Aflam raspunsul direct de la inginerul sef care se ocupa de dezvoltarea ei

De ce are noua SUPRA motor de BMW? Aflam raspunsul direct de la inginerul sef care se ocupa de dezvoltarea ei
  • Noua Supra are motor de BMW
  • Explicatia vine de la Tetsuya Tada
  • Lansarea oficiala este programata pentru inceputul lui 2019
Distribuie pe Facebook

Inginerul sef care se ocupa de dezvoltarea noii Toyota Supra a explicat intr-un interviu recent motivul pentru care sportiva japoneza, atat de asteptat de fani, va avea sub capota un motor de provenienta BMW.

Dupa multe amanari si zvonuri, oficialii Toyota au confirmat in urma cu cativa ani ca vor sa readuca la viata un model emblematic pentru brand-ul nipon. Este vorba despre Supra, sportiva in jurul careia s-a creat un adevarat cult.

Fotografii spion au fost la post de fiecare data cand prototipurile au fost scoase in teste, iar lansarea oficiala este programata pentru inceputul anului 2019 in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Pana atunci insa, Toyota organizeaza tot felul de intalniri cu fanii si diverse evenimente in cadrul carora cativa norocosi au ocazia sa conduca prototipul noii Supra.

Un astfel de eveniment s-a desfasurat recent la Tokyo, iar cei de la Automotive News au avut ocazia sa vorbeasca putin cu inginerul sef care se ocupa de dezvoltarea sportivei. Printre altele, Testsuya Tada a explicat si motivul pentru care Supra va fi propulsata de un motor BMW. De fapt si transmisia automata cu opt trepte, dar si sasiul, sunt imprumutate tot de la bavarezi.

De ce? Este destul de simplu. Tada a declarat ca in urma sondajelor facute a reiesit ca fanii isi doresc neaparat o motorizare cu sase cilindri in linie pentru noua Supra, si pana la urma este o alegere logica avand in vedere ca si iteratiile anterioare au avut un asemenea propulsor sub capota.

Cum sportiva nu va fi replicata in atat de multe exemplare, costurile erau mult prea mari pentru ca Toyota sa dezvolte un motor propriu. Asa ca japonezii au ales varianta curenta: sa-l imprumute de la BMW si sa dezvolte noua Supra in paralel cu noua generatie Z4.

Chiar si asa, inginerii celor doua brand-uri au afirmat in repetate randuri ca cele doua modele sunt cat se poate de diferite. Atat in ceea ce priveste design-ul exterior, cat si motorul, transmisia sau sasiul.

Daca nu stii la ce motor facem referire, iti mai spunem inca o data. Noua Toyota Supra va fi propulsata de aceeasi unitate de 3.0 litri turbo care se regaseste sub capota noului Z4 M40i si a noii generatii Seria 3 (M340i). In cazul acestora din urma, unitatea cu sase cilindri in linie dezvolta 387 de cai putere si 500 Nm cuplu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2018