De la concept la model de serie. Acesta este noul GT-R de 1 milion de euro bucata

  • Productie limitata la 50 de exemplare
  • Pret de pornire de 990.000 de euro
  • Bazat pe Nissan GT-R Nismo
Distribuie pe Facebook

Nissan, impreuna cu cei de la Italdesign, au prezentat azi noul model de serie GT-R50, o editie aniversara a celebrului model japonez. Productia este limitata la doar 50 de exemplare si fiecare costa de la 990.000 de euro in sus.

Japonezii de la Nissan si italienii de la Italdesign si-au unit fortele in urma cu doi ani pentru a dezvolta o versiune aniversara pentru modelul GT-R, una care sa celebreze cei 50 de ani ai modelului si, la fel, cei 50 de ani impliniti in 2018 de celebra casa de design.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Numele prototipului a fost GT-R50 iar sub caroseria redesenata aproape in totalitate se ascunde de fapt un Nissan GT-R Nismo, cu al sau motor V6 twin-turbo de 3.8 litri care dezvolta 720 de cai putere si 780 Nm cuplu.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Imediat dupa publicarea primelor imagini cu acest concept, tot mai multi clienti cu buzunare adanci au inceput sa se intereseze de el. Vazand asta, reprezentantii producatorului japonez si cei ai casei de design italiene au decis ca prototipul sa evolueze intr-un model de serie, replicat in doar 50 de exemplare.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Lansarea oficiala trebuia sa aiba loc in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, dar cum evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, Nissan a fost nevoit sa amane debutul GT-R-ului special.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Momentul a fost transmis in cursul zilei de azi pe internet iar publicul larg a putut vedea in premiera noul GT-R50 pe circuitul Tazio Nuvolari din Italia, locul unde Italdesign testeaza toate vehiculele sale. Poti urmari si tu lansarea in clipul video de mai jos.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Reprezentantii celor doua companii au declarat ca majoritatea exemplarelor au fost deja vandute si ca in prezent mai sunt disponibile doar cateva rezervari. Primele masini vor ajunge la viitorii clienti spre finalul acestui an si in primele luni ale anului viitor.

Nissan GT-R50 by Italdesign

"Este o zi foarte speciala, dupa saptamani extrem de dificile pentru toata lumea. Dupa ce a trebuit sa renuntam la premiera mondiala de la Salonul Auto de la Geneva si dupa oprirea partiala a activitatilor noastre de productie din cauza COVID-19, la inceputul lunii am revenit 100% operativi si putem confirma livrarea primelor masini intre finalul acestui an si inceputul anului 2021, conform planificarii," sustine Jorg Astalosch, CEO Italdesign.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, fiecare Nissan GT-R50 by Italdesign porneste de la 990.000 de euro.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Nissan GT-R50 by Italdesign

Nissan GT-R50 by Italdesign

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Nissan GT-R50 by Italdesign
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2020