Deja a inceput isteria. Aceasta SUPRA tocmai s-a vandut cu 2.1 milioane de dolari

  • Este primul exemplar din noua generatie Toyota Supra
  • S-a vandut cu 2.1 milioane de dolari la licitatie
  • Intreaga suma a fost donata in scopuri caritabile
Distribuie pe Facebook

Primul exemplar din noua generatie Toyota Supra s-a vandut cu 2.1 milioane de dolari la licitatia organizata de casa Barret-Jackson in Scottsdale, Arizona. Intreaga suma a fost donata de producatorul japonez in scopuri caritabile.

Toyota a lansat cea de-a cincea generatie Supra cu mare fast in cadrul Salonului Auto de la Detroit si de atunci putem spune ca sportiva japoneza este vedeta internetului. Nu trece zi fara sa aflam lucruri noi despre modelul dezvoltat in paralel cu noul BMW Z4 sau sa nu dam peste vreun clip video in care il putem admira in detaliu.

Toyota Supra cu seria de sasiu 20201

De aceasta data aflam ca primul exemplar din productia noii generatii, cel cu seria de sasiu 20201, tocmai s-a vandut cu 2.1 milioane de dolari la licitatia anuala organizata de casa Barret-Jackson in Scottsdale, Arizona. Intreaga suma a fost donata de producatorul asiatic in scopuri caritabile.

Pe langa masina, unicata pana la urma, norocosul castigator a mai primit un combinezon de curse personalizat si doua bilete VIP la cursa de NASCAR din Richmond, Virginia, acolo unde va avea loc si o intalnire a posesorilor de modele Toyota.

Toyota Supra cu seria de sasiu 20201

In cadrul aceluiasi eveniment a fost vandut si primul exemplar al noului Shelby GT500, la fel cu o suma fabuloasa: 1.1 milioane de dolari.

Revenind insa la sportiva japoneza, aceasta este finisata in nuanta exterioara Phantom Matte, are jante negre, iar capacele oglinzilor sunt rosii. Cat despre interior, avem o tapiterie din piele rosie si ornamente din fibra de carbon.

Toyota Supra cu seria de sasiu 20201

In Europa, noua Toyota Supra va fi disponibila in doua niveluri de echipare iar pentru primul an de productie asiaticii au alocat 900 de exemplare si o editie speciala Supra A90 Edition, care va fi replicata in numai 90 de unitati.

Sub capota regasim un propulsor turbo de 3.0 litri, acelasi ca si in cazul lui Z4 M40i, capabil de 340 de cai putere si 500 Nm cuplu. Singura transmisie disponibila, cel putin momentan, este una automata cu opt trepte iar cel de la volan are la dispozitie doua moduri de condus: Normal si Sport.

Toyota Supra cu seria de sasiu 20201

Noua Supra vine in standard cu diferential activ si sistem de Launch Control, astfel ca atinge 100 de km/h in 4.3 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h.

Toyota Supra cu seria de sasiu 20201

Toyota Supra cu seria de sasiu 20201

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Toyota Supra cu seria de sasiu 20201
mai multe