Detalii complete despre noul Suzuki SX4 2014 si galerie foto

Detalii complete despre noul Suzuki SX4 2014 si galerie foto
  • Suzuki SX4 2014 a fost lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in martie
  • Masina a fost vanduta si de Fiat sub numele de Sedici
  • In 2011, Nobuhiro Tajima a realizat un record la Pikes Peak conducand un SX4
Distribuie pe Facebook

Crossover-ul compact japonez de la Suzuki numit SX4 a fost o masina care s-a bucurat de un succes relativ inca din 2006, an in care a fost lansata pe piata prima generatie. Acum, pentru a revitaliza piata masinilor 4x4 de dimensiuni reduse, Suzuki anunta punerea in vanzare a lui SX4 incepand cu luna septembrie a acestui an.

Mai sunt doar cateva luni pana cand vom vedea noul Suzuki SX4 in showroom-urile europene, inclusiv in cele romanesti. Se pare ca ideea de a avea o masina compacta cu tractiune integrala, gata sa te salveze la nevoie, pe timp de iarna sau in conditii de drum mai dificile, a fost apreciata de public. Motiv pentru care in septembrie anul curent vom vedea pe piata noua generatie SX4.

Desi l-am vazut in tabla si plastic la Geneva, in cadrul Salonului Auto International, japonezii s-au gandit ca nu strica sa ne ofere acum ceva mai multe detalii despre SX4 si sa ne incante privirea cu un set generos de fotografii.

Suzuki SX4Suzuki SX4Suzuki SX4

Suzuki SX4

Noutatea principala a noului model consta in strategia japonezilor de a urca intr-o clasa superioara. E vorba de segmentul C, dedicat masinilor compacte, in timp ce vechea generatie era in segmentul B, pentru masinile sub-compacte. Se pare ca dimensiunile noului SX4 sunt mai mari, destul incat sa se considere un concurent pentru Nissan Qashqai si alte SUV-uri de mici dimensiuni.

Suzuki SX4 2014 are o lungime de 4,3 metri, cu 16 cm mai lung decat prima generatie, este cu 1 centimetru mai lat si cu 1 centimetru mai inalt. Ampatamentul este si el marit cu 10 centimetri, semn ca pasagerii se vor bucura de mai mult spatiu la interior. Nici spatiul pentru bagaje nu a fost neglijat, acesta crescand de la 270 la 430 de litri. Se pare ca vom avea o masina complet noua!

Sistemul de tractiune integrala numit AllGrip are 4 moduri diferite din care poate alege soferul, numite auto, sport, zapada si lock. Acest sistem este disponibil impreuna cu doua motorizari, unul diesel si altul pe benzina.

Suzuki SX4Suzuki SX4Suzuki SX4Suzuki SX4

Suzuki SX4Suzuki SX4

Motorul pe motorina de la SX4 este un turbo-diesel de 1.6 litri care produce 118 cp si un cuplu de 320 Nm, cuplat la o cutie manuala in 6 trepte. In varianta standard, Suzuki ofera sistem start-stop, motiv pentru care consumul anuntat de producator este de numai 4.2 litri/100km si emisii de CO2 de 110 g/km.

Al doilea propulsor, care este mai ieftin, este tot un 1.6 dar pe benzina, aspirat, care are aceeasi putere de 118 cp. Cuplul este insa de numai 156 Nm, jumatate fata de motorul diesel. Cutia este in 5 trepte manuala, dar exista si optiunea unei cutii CVT cu transmisie variabila. Dotata cu acest motor, masina consuma 5.4 litri/100km.

Momentan, preturile nu au fost anuntate, insa odata cu startul vanzarilor in luna septembrie, vom sti si cat costa noul Suzuki SX4 in ambele variante de motorizare si cu diverse echipari.

Suzuki SX4Suzuki SX4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (53) Poze Suzuki SX4
mai multe