Dintotdeauna a copiat Mercedes, si din cate se pare nu s-a oprit. Uite cum arata noul SsangYong Rexton

Dintotdeauna a copiat Mercedes, si din cate se pare nu s-a oprit. Uite cum arata noul SsangYong Rexton
  • Primele schite ale noului SsangYong Rexton au aparut pe internet
  • A fost prefatat de conceptul LIV-2 prezentat anul trecut la Paris
  • Va debuta saptamana viitoare cu ocazia Salonului Auto de la Seul
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a publicat doua schite ale noului varf de gama Rexton. Acesta a fost prefatat de conceptul LIV-2 prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris de anul trecut, si va debuta in scurt timp la Seul.

Modelele produse, sau mai bine spus copiate, de sud-coreenii de la SsangYong in trecut au fost de multe ori tinta glumelor si comentariilor rautacioase. Cu totii ne amintim Kyron-ul, Actyon-ul sau chiar Rexton-ul, in design-ul carora nu se putea sa nu gasesti un detaliu copiat cu nerusinare de la marii constructori de automobile.

Schite SsangYong Rexton

Ei bine, SsangYong a vrut sa scape de aceste stereotipuri, si a investit foarte mult capital in ultimii ani in cercetare si dezvoltare, sau mai bine spus compania mama Mahindra&Mahindra, totul culminand cu achizitionarea Pininfarina in 2015.

Primul model care va beneficia de toate aceste investitii va fi noul varf de gama Rexton, ale carui prime schite au fost publicate pe internet. Acesta a fost prefatat de conceptul LIV-2 pe care sud-coreenii l-au prezentat in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Paris de anul trecut, si din cate se pare va propune un pachet destul de interesant.

Schite SsangYong Rexton

Exteriorul aduce mult cu conceptul amintit mai sus, ceea ce este un lucru imbucurator. Nu stim in ce mod s-au implicat italienii de la Pininfarina in desenarea noului Rexton, sau daca au facut-o, insa se poate vedea o imbunatatire majora fata de modelele din trecut.

Schite SsangYong Rexton

Habitaclul pune in primul rand accentul pe functionalitate, asa ca nu te astepta la ceva impresionant. Se poate observa totusi un display destul de generos pentru sistemul de infotainment, tapiterie din piele, lumina ambientala sau cateva elemente confectionate din lemn. Insa, nu putem sa trecem cu vederea partea mediana a interiorului, mai exact cotiera, consola centrala si gurile de aer de-o parte si de alta a display-ului care aduc foarte mult cu cele intalnite la modelele Mercedes.

Schite SsangYong Rexton

Noul SsangYong Rexton va masura 4,8 metri lungime, 1,9 metri latime si 1,8 metri inaltime, iar sub capota se vor regasi propulsoare de ultima generatie, pe benzina sau diesel. Tractiunea spate va fi oferita in standard, iar cea integrala va fi inclusa cel mai probabil pe lista de dotari optionale. Oficialii sud-coreeni sustin ca noul varf de gama este prima masina din lume care propune un sasiu Quad-Frame produs dintr-un otel special, care ajuta la o rezistenta mai mare si o greutate totala mai scazuta.

Schite SsangYong Rexton

SsangYong va prezenta in premiera noul Rexton cu ocazia Salonului Auto de la Seul care isi va deschide portile saptamana viitoare. In Europa, dar si in celelalte piete de desfacere, SUV-ul va ajunge inainte de finalul acestui an.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Schite SsangYong Rexton
mai multe