El este noul Challenger SRT Demon, cel mai puternic muscle-car de serie din istorie

El este noul Challenger SRT Demon, cel mai puternic muscle-car de serie din istorie
  • Este prima imagine oficiala a noului Dodge Challenger SRT Demon
  • Sub capota regasim un propulsor V8 supraalimentat
  • Debuteaza cu ocazia Salonului Auto de la New York
Distribuie pe Facebook

Prima imagine oficiala a noului Dodge Challenger SRT Demon a fost publicata pe internet. Muscle-car-ul americanilor va debuta oficial in aceasta saptamana cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Dupa o lunga campanie de promovare cu o multime de imagini si video-uri teaser a venit momentul sa facem in sfarsit cunostinta cu noua arma si cel mai puternic model din istoria americanilor de la Dodge.

Inginerii constructorului din Michigan si-au folosit toata experienta in cursele de acceleratie castigata de-a lungul mai multor ani si au construit, cel putin teoretic, o masina perfecta pentru acei 402 metri care conteaza atat de mult in ochii pasionatilor auto.

La exterior ies in evidenta aripile evazate, pachetul aerodinamic agresiv, jantele de 18 inch din aliaj, priza uriasa de aer de pe capota si nu in ultimul rand, anvelopele speciale de drag, omologate in acelasi timp si pentru strada.

Dodge Challenger SRT Demon

Lista completa de specificatii nu a fost dezvaluita inca, asa ca puterea exacta si acceleratia de la 0 la 100 de km/h raman necunoscute. Stim insa ca noul Demon este cu 90 de kilograme mai usor decat SRT-ul Hellcat si ca ofera cu 35% mai multa aderenta decat acesta. In plus, suspensia, trenul de rulare, transmisia, ECU, evacuarea si sistemul de launch control au fost dezvoltate special pentru acest model.

Sub capota avem un propulsor V8, supraalimentat, care ar trebui sa dezvolte mai bine de 700 de cai putere si poate fi alimentat fie cu benzina normala de pompa, fie cu combustibil de curse (100+ cifra octanica).

Informatiile sunt asadar putine, insa cel mai probabil vom afla tot ce trebuie sa stim despre noul Dodge Challenger SRT Demon odata cu prezentarea sa oficiala din cadrul Salonului Auto de la New York, care urmeaza sa isi deschida portile peste numai patru zile. Totodata, constructorul american de automobile va publica si prima galerie foto oficiala care ne va da ocazia sa admiram muscle-car-ul suprem din toate unghiurile.

Distribuie pe Facebook
mai multe