Englezilor le plac SUV-urile: Jaguar si Bentley anunta doua SUV-uri noi

Englezilor le plac SUV-urile: Jaguar si Bentley anunta doua SUV-uri noi
  • Bentley va lansa un SUV in 2017
  • Jaguar propune un SUV electric bazat pe F-Pace
  • Lamborghini cocheteaza cu ideea de SUV premium
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a lansat oficial SUV-ul Bentayga, compania britanica Bentley anunta ca lucreaza la un al doilea SUV. Dar nu sunt singuri: se pare ca Jaguar, alta marca englezeasca, ce tocmai a lansat modelul F-Pace, are de gand sa faca un nou SUV 100% electric. Asadar, vom vedea revolutia masinilor plurivalente englezesti...

Britanicii, de fapt companiile britanice, care intre timp au devenit indiene, respectiv germane, pentru ca Jaguar le apartine indienilor de la Tata si Bentley nemtilor de la Volkswagen, au vazut succesul masinilor sport utilitare si s-au gandit ca nu strica sa manance si ei o felie din tortul succesului. Asa ca au lansat in acest an cate un SUV, dar urmeaza ca la anul sa mai scoata pe piata modele noi...

Bentley, cu al sau Bentayga, cel mai scump SUV al momentului, daca alegi si optiunea ceasului elvetian in valoare de 250.000 de Euro, a anuntat ca este pe cale sa lanseze in 2016 un nou model, tot 4x4, tot destinat familiilor cu bani multi. Acesta ar putea sa fie si mai mare, dar si mai extravagant, pentru ca brandul Bentley nu se coboara la nivelul muritorilor de rand cu cine stie ce crossover mic, gata sa rivalizeze cu vreun X3... In plus, se pare ca la anul Bentley va mai lansa si o masina sport, mai performanta si mai aerodinamica decat GT-urile comercializate in prezent.

Nici cei de la Jaguar nu stau degeaba si lucreaza de zor la un SUV 100% electric. Acesta se pare ca va fi realizat pe platforma lui F-Pace, un SUV compact care costa in jur de 45.000 de Euro in prezent. Noul SUV electric se va lansa in 2017 si va fi bazat ca design pe un concept interesant numit C-X75, lansat de compania britanica in 2010.

SUV-uri englezestiJaguar C-X75 Concept

Mai multe informatii nu se cunosc, dar cu siguranta un lucru e clar: englezii au simtit ca viitorul apartine SUV-urilor, asa ca profita cat piata este in crestere. Si Lamborghini a anuntat ca va lansa un SUV de serie, desi momentan ne multumim cu Urus, un concept obscur. Vrem sa credem ca cei de la Aston Martin si Ferrari vor ramane cu capul pe umeri si nu se vor deda la asemenea automobile de familie. Desi, daca ne uitam in trecut, aceste marci au facut break-uri si vehicule cu 4 portiere fara emotii. De ce nu s-ar intoarce cu privirea spre trecut?

Distribuie pe Facebook
mai multe