Era si cazul. Suzuki Swift Sport renunta la motorul aspirat si trece pe... TURBO

Era si cazul. Suzuki Swift Sport renunta la motorul aspirat si trece pe... TURBO
  • Noul Suzuki Swift Sport soseste la mijlocul anului 2017
  • Hot-hatch-ul japonez va ascunde sub capota un motor turbo
  • Greutatea ar putea fi mai mica de 1.000 de kilograme
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea generatie a modelului Suzuki Swift Sport va fi disponibila la vanzare alaturi de un motor turbo de 1.4 litri, au dezvaluit surse din cadrul companiei japoneze pentru publicatia Autocar.

Desi au mai ramas circa 12 luni pana la debutul oficial al noului Suzuki Swift Sport, ziua de astazi ne aduce numeroase informatii cu privire la urmatoarea generatie a hot-hatch-ului japonez.

Conform unor detalii obtinute de publica britanica Autocar, viitorul rival al modelelor Ford Fiesta ST si Volkswagen Polo GTI va adopta sub capota o motorizare turbo cu capacitate cilindrica de 1.4 litri.

Imprumutata de la crossover-ul Vitara, unitatea cu pricina va dezvolta ceva mai mult de 140 de cai putere, cu totii livrati puntii fata prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte.

Asemeni predecesorului sau, noul Swift Sport promite sa fie o masina placuta la condus, inginerii Suzuki incercand sa duca urmatoarea generatie a hot-hatch-ului japonez sub pragul celor 1.000 de kilograme.

Viitorul rival al modelelor Ford Fiesta ST si Volkswagen Polo GTI va ajunge in showroom-uri la mijlocul anului 2017, alaturi de multe alte elemente tehnice si estetice specifice - frane, jante etc.

Daca vine vorba despre versiunea standard a noului Suzuki Swift, ultimele zvonuri anunta completarea gamei de motorizari cu unitatea turbo de un litru si 111 cai putere de pe recent lansatul Baleno.

Mai mult de-atat, urmatoarea generatie a compactei japoneze va dispune inclusiv de materiale interioare de calitate superioara, respectiv optiuni proaspete in materie de conectivitate.

Revenind acum la varianta Sport, tinem sa reamintim ca rivalul modelelor Ford Fiesta ST si Volkswagen Polo GTI este pus in miscare - pentru moment - de un 1.6 aspirat, cu 136 CP sub capota.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Iunie 2016