Este ca o masina de Formula 1 pentru sosea. Toate cele 30 de exemplare s-au dat in timp record

Este ca o masina de Formula 1 pentru sosea. Toate cele 30 de exemplare s-au dat in timp record
  • Cantareste 555 de kilograme
  • Are motor de 2.5 litri si 345 de cai putere
  • Sasiul este din magneziu
Distribuie pe Facebook

Bac Mono a primit o versiune imbunatatita, botezata Mono R. Super masina britanica este mai puternica, mai aerodinamica si mai usoara decat modelul anterior iar productia este limitata la 30 de exemplare.

Orice impatimit auto viseaza sa conduca pe drumurile publice o masina de competitie fie ea de raliu, Formula 1, DTM sau orice alta ramura a motorsportului. Englezii de la BAC au transformat acest vis in realitate cu 8 ani in urma, odata cu lansarea modelului Mono.

BAC Mono R

Masina cu un singur loc are caroserie din carbon, sasiu din otel, motor aspirat, cantareste 540 de kilograme si are performante de invidiat. In plus, poate fi condusa fara nicio problema pe drumurile publice.

BAC Mono R

Acum, BAC Mono a primit o versiune imbunatatita, denumita Mono R. Compania producatoare sustine ca ar fi vorba despre o masina nou-nouta, in contextul in care toate panourile de caroserie au fost desenate de la zero si design-ul este mai agresiv decat inainte.

BAC Mono R

Inginerii nu au facut rabat de la nimic: garda la sol este cu 20 de milimetri mai coborata, comparativ cu Mono "standard", lungimea masinii a crescut cu 25 mm, caroseria este dintr-o combinatie de carbon si grafen, sasiul si mai multe componente ale transmisiei din magneziu, evacuarea din titan iar franele sunt carbon-ceramice.

BAC Mono R

Folosirea acestor materiale extrem de usoare inseamna in primul rand o masa proprie mai mica cu 25 de kilograme. Suspensia are acum amortizoare Ohlins reglabile iar rezervorul si bateria au fost repozitionate pentru un centru de greutate mai coborat si o manevrabilitate imbunatita.

BAC Mono R

Motorul a suferit si el cateva modificari. Pentru inceput, capacitatea cilindrica a crescut la 2.5 litri iar specialistii Mountune au reusit sa extraga 345 CP (+25) din unitatea aspirata natural. Avand in vedere ca greutatea masinii este de numai 555 de kilograme, rezulta un raport putere-greutate impresionant: 621 CP/tona.

BAC Mono R

Performantele noului BAC Mono R nu sunt mai prejos: repriza 0-100 de km/h dureaza 2.6 secunde iar viteza maxima este de 274 km/h.

Englezii au stabilit un pret de pornire de 190.950 de lire sterline insa toate cele 30 de exemplare pregatite pentru productie au fost deja vandute.

BAC Mono R

BAC Mono R

BAC Mono R

BAC Mono R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze BAC Mono R
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2019