Este cel mai asteptat automobil al verii. Noul Fiat 124 Spider se lanseaza in Europa la un pret de...

Este cel mai asteptat automobil al verii. Noul Fiat 124 Spider se lanseaza in Europa la un pret de...
  • Noul Fiat 124 Spider s-a lansat si in Europa
  • Roadster-ul italian porneste de la 27.500 de euro
  • Sub capota regasim un 1.4 turbo de 140 CP
Distribuie pe Facebook

Dupa luni intregi de asteptare, noul Fiat 124 Spider poate fi comandat in cele din urma si de catre clientii europeni, la un pret de pornire de 27.500 de euro - valabil pentru piata auto din Italia.

Dezvaluit in premiera mondiala la sfarsitul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Los Angeles in perioada 20 - 29 noiembrie, noul Fiat 124 Spider este construit pe aceeasi platforma cu tractiune spate precum cea de-a patra generatie a Mazdei MX-5.

Spre deosebire insa de modelul japonez, roadster-ul italian adopta in compartimentul motor o unitate turbo de 1.4 litri si 140 de cai putere, ce apeleaza la serviciile unei transmisii manuale cu sase rapoarte pentru a aduce prima suta de kilometri pe ora in numai 7.5 secunde.

Fiat 124 Spider - Galerie FotoFiat 124 Spider - Galerie Foto

In ceea ce priveste viteza maxima, noul Fiat 124 Spider se poate lauda cu un 215 km/h, valoarea din dreptul consumului mediu de carburant ramanand, in schimb, un mare mister. Este totusi bine de stiut ca greutatea roadster-ul italian nu depaseste 1.050 kilograme.

Lasam in urma variabilele cunoscute ale roadster-ului italian si ne mutam atentia catre cele necunoscute pana acum, precum faptul ca europenii vor avea la dispozitie doua versiuni diferite de echipare, fiecare dintre acestea oferind un total de opt nuante exterioare.

Fiat 124 Spider - Galerie FotoFiat 124 Spider - Galerie Foto

Pachetul cu dotari standard sau optionale include faruri adaptive, camera pentru marsarier, dar si sistem de control al stabilitatii. Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici scaunele incalzite, ecranul tactil de sapte inch sau instalatia audio semnata Bose si dotata cu noua difuzoare.

Dupa cum precizam si anterior, noul Fiat 124 Spider are un pret de pornire de 27.500 de euro - valabil pentru piata auto din Italia, fiind astfel cu aproximativ 2.200 de euro mai scump decat varianta entry-level a modelului aflat la baza, in speta Mazda MX-5.

Fiat 124 Spider - Galerie FotoFiat 124 Spider - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (60) Poze Fiat 124 Spider - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2016