Este gata sa distruga tot ce-i iese in cale. Noua masina de la Ferrari are 720 cai si face suta in 2.8 secunde

Este gata sa distruga tot ce-i iese in cale. Noua masina de la Ferrari are 720 cai si face suta in 2.8 secunde
  • Ferrari a lansat oficial noul 488 Pista
  • Are cel mai puternic V8 oferit vreodata de italieni
  • Cantareste doar 1.280 de kilograme
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Ferrari au lansat oficial noul 488 Pista, o sportiva extrem de usoara, propulsata de cel mai puternic V8 dezvoltat vreodata de brand-ul din Maranello. Debutul va avea loc la inceputul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Segmentul supercar-urilor s-a imbogatit in ultimii doi ani cu trei modele foarte apreciate de fani. Ne referim desigur la Lamborghini Huracan Performante, care a si fost la un moment dat cea mai rapida masina de serie de pe Nurburgring, Porsche 911 GT2 RS care i-a furat recordul (si care il detine momentan) si desigur, McLaren 720S.

Ferrari 488 Pista

Prin natura lor, italienii de la Ferrari nu puteau sta deoparte, astfel ca raspunsul lor pentru toata aceasta "lupta pentru suprematie" poarta numele 488 PISTA. Tocmai lansata oficial, sportiva brand-ului din Maranello se vrea a fi o arma de circuit care poate circula pe drumurile publice.

Ferrari 488 Pista

Spunem asta pentru ca inginerii au folosit mai multe tehnologii de care beneficiaza versiunile de competitie 488 GTE si 488 Challenge, iar multumita materialelor usoare folosite in procesul de fabricatie, greutatea totala este de numai 1.280 de kilograme. Ca o comparatie, 488-ul GTB este cu 90 de kilograme mai greu, iar in industria auto asta inseamna foarte mult.

Ferrari 488 Pista

Sub capota nu se putea regasi un propulsor oarecare, astfel ca Ferrari a inghesuit acolo cel mai puternic V8 pe care l-a construit vreodata. Unitatea biturbo de 3.9 litri dezvolta 720 de cai putere si 770 Nm cuplu, iar performantele sunt de-a dreptul incredibile. Repriza 0-100 de km/h dureaza 2.85 secunde, iar viteza maxima este de peste 340 de km/h.

Ferrari 488 Pista

Exteriorul abunda in elemente si artificii aerodinamice, iar acest lucru se vede cel mai bine atunci cand arunci o privire la coeficientul de apasare la sol, care este cu 20% mai mare decat a versiunii standard 488 GTB. Acest detaliu se traduce printr-o manevrabilitate mult mai buna (si nu numai), lucru care ii va permite masinii sa fie de neintrecut pe circuit.

Ferrari 488 Pista

Noul Ferrari 488 Pista (chiar puteau gasi un nume mai bun) va debuta oficial pe 6 martie, atunci cand cea de-a 88-a editie a Salonului Auto de la Geneva isi deschide portile.

Ferrari 488 Pista

Ferrari 488 Pista

Ferrari 488 Pista

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Ferrari 488 Pista
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2018