Fiat va produce automobile la Sankt Petersburg, in asociere cu Sberbank

Fiat va produce automobile la Sankt Petersburg, in asociere cu Sberbank
Distribuie pe Facebook
Grupul italian Fiat va construi o fabrica de automobile cu o capacitate mare de productie la Sankt Petersburg, iar un acord pentru aceasta investitie va fi semnat in primul trimestru al anului viitor,.
"Decizia a fost luata. Fiat a gasit un partener rus serios. Va fi o fabrica moderna, cu un volum mare de productie", a spus Alexei Chikanov, presedintele Comitetului pentru Investitii si Proiecte Strategice din St. Petersburg, citat de Reuters.
El nu a vrut sa comenteze identitatea partenerului, dar doua surse apropiate negocierilor au declarat ca este vorba de banca de stat Sberbank.
Analistii sunt de parere ca producatorii auto occidentali si-au extins prezenta in Rusia datorita stimulentelor de stat, dar si a asteptarilor de dublare a vanzarilor totale la circa 4 milioane de vehicule, pana la jumatatea deceniului.
Pe rand, Renault, Ford si General Motors au incheiat parteneriate cu companii locale, pentru a ajunge la un nivel al productiei de 350.000 de vehicule pe an, care ii califica pentru facilitati de stat.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Decembrie 2011