Finalul unei ere. El a cumparat ultimul CORVETTE cu motor amplasat frontal cu 2.7 milioane de dolari

Finalul unei ere. El a cumparat ultimul CORVETTE cu motor amplasat frontal cu 2.7 milioane de dolari
  • Ultimul Corvette C7 a fost vandut la licitatie
  • Suma de 2.7 milioane de dolari va fi donata in scopuri caritabile
  • Lansarea noului Corvette C8 este programata pentru luna aceasta
Distribuie pe Facebook

Ultimul exemplar de Chevrolet Corvette din a 7-a generatie a fost vandut la licitatie cu 2.7 milioane de dolari. Intreaga suma va fi donata in scopuri caritabile.

Chevrolet Corvette este una dintre cele mai reprezentative masini pentru industria auto americana. Prima generatie a fost lansata in urma cu 66 de ani si pana in prezent, americanii au pastrat reteta intacta: o masina sport cu tractiune spate, motor frontal si doua locuri.

Dar a opta iteratie Corvette vine cu o modificare radicala: unitatea de propulsie va fi pozitionata central, dupa modelul supercar-urilor semnate de Ferrari, Lamborghini si alti producatori de astfel de masini. Prototipurile sunt vanate peste tot iar lansarea oficiala este programata pentru data de 18 iulie 2019.

Ultimul Corvette C7

Ultimul Corvette construit dupa reteta originala devine asadar piesa de colectie, tocmai de aceea un om de afaceri american, pe numele sau Dan Snyder, a platit pe acest exemplar special nu mai putin de 2.7 milioane de dolari la licitatia organizata de casa Barrett Jackson.

La fel cum s-a intamplat si in cazul primei Toyota Supra de noua generatie, pe care cineva a platit 2.1 milioane de dolari, intreaga suma va fi donata in scopuri caritabile.

Ultimul Corvette C7

Snyder este un personaj cunoscut printre impatimitii auto de peste Ocean, care impreuna cu fiul sau detine peste 100 de masini, inclusiv 30 de exemplare Viper. Tot el a cumparat anul trecut ultimul Viper si ultimul Challenger SRT Demon.

Ultimul Corvette C7

Cat despre acest Chevrolet Corvette C7 special, omul de afaceri sustine ca nu il va tine numai in garaj, cum se intampla de obicei cu aceste exemplare de colectie. "Muscle car-urile americane sunt o rasa pe cale de disparitie si ar trebui conservate si sarbatorite pentru ca ofera o experienta unica de condus, specific americana," a tinut sa precizeze Snyder.

Distribuie pe Facebook
mai multe