Ford demareaza productia noului Focus RS

Ford demareaza productia noului Focus RS
  • Ford demareaza productia noului Focus RS
  • Hot-hatch-ul american ofera 350 CP si 470 Nm
  • Motor 2.3 turbo lucreaza alaturi de un sistem AWD
Distribuie pe Facebook

Dupa saptamani si luni intregi de asteptare, primul exemplar al noului Focus RS a iesit pe portile fabricii Ford din Saarlouis, Germania.

Anuntat cu surle si trambite la inceputului lui februarie 2015 si prezentat in fata publicului larg o luna mai tarziu, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul Ford Focus RS stie cum sa se faca remarcat.

Dupa cum precizam si la momentul respectiv, cea de-a treia generatie a popularului hot-hatch american impresioneaza in special prin aspectul sau tehnic, care anunta prezenta la datorie a unui 2.3 turbo de 350 CP si 470 Nm.

Punctul culminant il reprezinta insa sistemul de tractiune integrala cu functie Torque Vectoring Control, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora realizandu-se astfel in numai 4.7 secunde.

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Focus RSSalonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Focus RS

O transmisie manuala cu sase rapoarte, un sistem de franare cu discuri de pana la 350 mm si suspensia sport echipata cu amortizoare ajustabile completeaza in cele din urma oferta tehnica a noului Ford Focus RS.

In ceea ce priveste partea estetica, cea de-a treia generatie a popularului hot-hatch american dispune de numeroase elemente sinonime cu sportivitatea absoluta, spoilerele fata / spate agresiv stilizate fiind doar inceputul.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici pragurile laterale proeminente, eleronul urias destinat plafonului sau jantele forjate de dimensiuni generoase, tema racing continand inclusiv la nivelul cockpit-ului.

Cockpit care isi intampina pasagerii - printre altele - alaturi de volan sport in trei spite, instrumente de bord specifice, dar si scaune cu suport lateral marit sau pedalier din aliaj.

Ajunsi la final, nu ne mai ramane decat un singur de precizat. Sau, mai bine zis, de reamintit: noul Ford Focus RS porneste in Germania de la 39.000 de euro, pret cu toate taxele incluse.

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Focus RS

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Focus RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Ford Focus RS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Ianuarie 2016