Ford Focus RS Mk3 - Noi detalii ies la iveala

Ford Focus RS Mk3 - Noi detalii ies la iveala
Cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului Ford Focus RS nu va fi disponibila la vanzare mai devreme de 2014. Din fericire pentru noi, nu va trebui sa asteptam sa asteptam alti (aproximativ) doi ani pentru a afla cu ce sa va lauda urmatorul produs din "pepiniera" Team RS.
Distribuie pe Facebook

Spre deosebire de modelul precedent, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Ford Focus RS va imbratisa trendul de downsizing, acest lucru nefiind neaparat sinonim si cu o scadere a puterii maxime. Ba din contra.

In ciuda faptului ca va ascunde sub capota un propulsor turbo echipat cu "doar" patru cilindri in linie si cu o capacitate cilindrica de "numai" 2.3 litri, viitorul automobil produs de echipa de ingineri Team RS se va bucura de prezenta sub capota a nu mai putin de 350 CP - ceea ce reprezinta un plus de aproximativ 45 cai putere in comparatie cu vechiul model.

Totusi, asemeni vechiului model, viitorul Ford Focus RS va fi nevoit sa se multumeasca tot cu un sistem de tractiune fata, la nivelul trenului de rulare urmand insa a-si face aparitia un diferential activ cu alunecare limitata, cunoscut si sub denumirea de E-diff. De asemenea, valorile maxime vor fi din nou trimise puntii anterioare prin intermediul unei cutii manuale insa, "multumita" vremurilor pe care le traim, inginerii Team RS iau in calcul si optiunea unei transmisii cu dublu-ambreiaj.

Punand cap la cap toate aceste detalii tehnice, rezulta ca cea de-a treia generatie a modelului Ford Focus RS va fi nu doar cea mai puternica, ci si cea mai rapida dintre toate, majoritatea vocilor din industria auto anticipand o acceleratie de la 0 la 100 km/h realizabila in circa cinci secunde.

Asta in timp ce pretul de pornire se va invarti in continuare in jurul sumei de 30.000 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Noiembrie 2012