Ford lanseaza SUV-ul cu 190 de cai putere si autonomie de 1000 km cu un singur plin

Ford lanseaza SUV-ul cu 190 de cai putere si autonomie de 1000 km cu un singur plin
  • Motor pe benzina de 2.5 litri
  • Acumulator cu capacitatea de 1.1 kWh
  • Autonomie de pana la 1000 de km cu un plin
Distribuie pe Facebook

Ford Kuga primeste o noua varianta electrificata, de aceasta data una Full Hybrid. Sistemul de propulsie se bazeaza pe un motor de 2.5 litri, pe benzina, si o baterie cu functie de autoincarcare.

Kuga, SUV-ul americanilor de la Ford, poate fi comandat acum si intr-o versiune Full Hybrid.

Sistemul de propulsie combina un motor de 2.5 litri, pe benzina, o baterie de 1.1 kWh si un motor electric care sporeste performantele unitatii cu ardere interna, imbunatateste consumul de combustibil si, la nevoie, ii permite celui de la volan sa ruleze full electric.

Ansamblul dezvolta in total 190 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h in 9.1 secunde (versiunea cu tractiune fata), iar acumulatorul are functie de autoincarcare. Acesta este hranit cu energie atat de motorul pe benzina cat si de tehnologia de incarcare regenerativa la franare sau coborare in panta.

Ford Kuga FHEV

Cu un plin, constructorul american sustine ca autonomia noului Kuga FHEV este de pana la 1000 de kilometri si declara un consum mediu de 5.4 litri/100 de km, valoare conforma cu standardul WLTP.

Spuneam mai sus ca noua versiune electrificata a lui Kuga atinge 100 de km/h in 9.1 secunde, daca vorbim despre o varianta echipata cu tractiune fata, pentru ca SUV-ul poate fi comandat si cu tractiune integrala.

De fapt, Kuga FHEV este primul Kuga ce combina un sistem de propulsie electrificat cu tractiunea integrala de la Ford.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Noiembrie 2020