Ford ofera patru modele aniversare, dar vor fi disponibile doar in Franta

Ford ofera patru modele aniversare, dar vor fi disponibile doar in Franta
  • Ford celebreaza 50 de ani de la victoria de la Le Mans cu patru modele speciale
  • La baza noilor editiile speciale vom regasi Fiesta ST, Focus ST, Focus RS si Mustang Coupe
  • Cele patru modele speciale vor fi comercializate exclusiv pe piata din Franta
Distribuie pe Facebook

Pentru a celebra 50 de ani de la victoria celor 3 Ford-uri GT40 Mk. II in cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans, compania americana va produce patru modele speciale disponibile doar in Franta.

Fiindca un moment atat de important merita o aniversare pe masura, cei de la Ford s-au gandit sa produca o serie limitata a celor mai sportive modele disponibile la momentul actual: Fiesta ST, Focus ST, Focus RS si Mustang Coupe. Din fiecare model vor exista doar 50 de exemplare si partea proasta este ca vor fi destinate strict pietei din Franta.

Toate masinile aniversare vor fi vopsite in culoarea Black Mica si vor avea dungi gri, ca un tribut pentru Ford-ul GT40 pilotat de Bruce McLaren si Chris Amonin in celebra cursa din 1966.

Ford 50th Anniversary

In afara de culoarea exterioara, toate modelele vor primi si diferite optiuni in varianta standard. Focus ST va veni impreuna cu pachetul Styling Pack si jante de 18 inchi; fratele mai mic, Fiesta ST, va primi pachetele Performance si Parking impreuna cu jante pe 17 inchi; Focus RS vine cu pachetele City si Premium, iar Mustang-ul doar cu pachetul Premium care include, printre altele, jante de 19 inchi si scaune de piele.

Preturile pentru aceste modele vor varia intre 27.200 de euro pentru Fiesta ST si 47.100 de euro pentru Mustang GT V8. Pe langa acestea, Ford va organiza o tombola, iar un singur proprietar norocos va avea ocazia sa castige o excursie la cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul acesta.

Cea de-a 34-a editie a cursei de anduranta de 24 de ore de la Le Mans s-a desfasurat in zilele de 18 si 19 iunie 1966, si a intrat in istorie pentru faptul ca podiumul a fost ocupat de 3 Ford GT40-uri dupa o cursa infernala.

Ford 50th AnniversaryFord 50th Anniversary

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford 50th Anniversary
mai multe