Ford se pregateste sa lanseze noul Kuga in Europa. Acesta va ajunge in Romania in luna decembrie

Ford se pregateste sa lanseze noul Kuga in Europa. Acesta va ajunge in Romania in luna decembrie
  • Ford lanseaza noul Kuga in Europa
  • Modelul ajunge in Romania in prima parte a lunii decembrie
  • Noul SUV vine cu mai multe imbunatatiri si cu tehnologie de ultima generatie
Distribuie pe Facebook

Noul Ford Kuga este pregatit sa ajunga pe pietele din Europa cu mai multa tehnologie, dar si cu un plus de rafinament. Modelul va fi disponibil si in Romania, incepand din luna decembrie.

SUV-ul americanilor de la Ford a ajuns pentru prima data in showroom-uri in 2008, si datorita popularitatii castigate rapid a condus expansiunea acestor tip de vehicule in Europa. Vanzarile au crescut pana la o cifra record de 102.000 de unitati in 2015, cu 19% mai mult decat in anul precedent.

Cea de-a doua generatie a fost lansata in anul 2012, si recent a primit mai multe imbunatatiri care sa ii asigure un loc de seama in segment. Noul Kuga vine in Europa dupa introducerea SUV-ului mai mare Edge, si a SUV-ului compact EcoSport, si promite o experienta a conduslui mai sigura si mai placuta pentru clientii de pe Batranul Continent. Acest model va ajunge si in Romania in prima parte a lunii decembrie.

2016 Ford Kuga

Kuga beneficiaza de cel mai recent limbaj de design Ford, si propune un aspect sportiv caracterizat de o grila trapezoidala superioara mai mare si o grila inferioara mai mica, faruri noi care incorporeaza lumini de intalnire pe timp de zi cu LED, o noua gama de jante din aliaj de 17,18, sau 19 inchi, doua culori exterioare noi, si o bara de remorcare mascata sub bara de protectie din spate cand nu este folosita.

2016 Ford Kuga

In ceea ce priveste interiorul, acesta a fost regandit pentru a fi mai ergonomic, mai stilat si nu in ultimul rand, mai confortabil. Comenzile volanului si ale sistemului de aer conditionat sunt mai intuitive, prezinta butoane si comutatoare mai putine si mai usor de identificat, iar volanul propriu zis poate fi oferit oferit in varianta cu piele, incalzit.

Noul Kuga este mai avansat din punct de vedere tehnologic decat versiunea pe care o inlocuieste, si le permite soferilor sa fie intotdeauna conectati cu masina prin intermediul celui mai recent sistem SYNC 3. Acesta ofera acum performante mai rapide, comenzi simplificate si suporta comenzi in 5 limbi straine suplimentare.

2016 Ford Kuga

Daca tot suntem la capitolul tehnologie, trebuie sa stiti ca modelul americanilor este deasemenea echipat cu tehnologia semi-autonoma de parcare perpendiculara, o versiune imbunatatita a sistemului de prevenire a coliziunilor Active City Stop, sistemul de faruri frontale adaptive, deschiderea hands-free a portbagajului, precum si sistemul inteligent de tractiune integrala Ford.

SUV-ul poate fi comandat acum atat in varianta ST-Line, cat si in varianta de lux Vignale, care includ in functie de versiunea aleasa, jante din aliaj unice, modele de scaune sport, imbunatatiri ale sasiului, o culoare de exterior unica sau un model unic de piele Windsor cu model hexagonal.

2016 Ford Kuga

Gama de motorizari include cele mai recente propulsoare pe benzina EcoBoost si diesel, care presupun o mai buna performanta, emisii reduse de CO2 si costuri de utilizare reduse.

Prima categorie include motorul EcoBoost de 1.5 litri cu 120 si 150 cai putere, transmisie manuala cu 6 trepte si tractiune pe fata, si cel de 1.5 litri cu 182 de cai putere, conectat unei transmisii automate cu 6 trepte, si tractiune integrala.

Agregatele diesel sunt reprezentate de motopropulsorul TDCi de 1.5 litri si 120 de cai putere, o unitate de 2.0 litri TDCi de 150 de cai putere si varful de gama reprezentat de motorul de 2.0 litri capabil de 180 de cai putere.

2016 Ford Kuga

Joe Bakaj, vicepresedinte Dezvoltare Produs, Ford Europa, a declarat ca "Noul model Kuga ofera functii de ultima generatie pentru a putea ajuta soferii sa ramana in contact, in confort, in siguranta si fara sa renunte la stil pe drum. Noua abordare de design a oferit modelului Kuga un sentiment de nou si modern, in timp ce SYNC 3 le permite soferilor sa comunice cu vehiculul lor si cu dispozitivele conectate in moduri unitare, aspect care ar fi parut imposibil cu doar cativa ani in urma."

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2016 Ford Kuga
mai multe