Fostul inginer sef al diviziei BMW M ia in calcul crearea unui hot-hatch cu tractiune integrala

Fostul inginer sef al diviziei BMW M ia in calcul crearea unui hot-hatch cu tractiune integrala
  • Hyundai ar putea lansa la un moment dat un i30 N cu sistem 4x4
  • Acest proiect nu reprezinta insa prioritatea zero a companiei
  • O versiune cu padele va debuta 'mai devreme sau mai tarziu'
Distribuie pe Facebook

Creat sub comanda fostului inginer sef de la BMW M, primul hot-hatch din istoria marcii Hyundai prezinta o configuratie cu tractiune fata. In viitor insa, compania sud-coreeana ar putea oferi inclusiv o varianta 4x4, care sa concureze cu Volkswagen Golf R

Hyundai a dezvaluit de curand primul hot-hatch din istoria marcii. Botezat i30 N, respectivul model ascunde sub capota un motor turbo de doi litri si ofera doua versiuni diferite de putere.

Indiferent insa ca vor opta pentru varianta de 250 sau cea de 275 CP, clientii vor experimenta exclusiv o configuratie cu transmisie manuala in sase rapoarte si sistem de tractiune fata.

Luat la intrebari de jurnalistii publicatiei Top Gear, seful diviziei de performanta a companiei sud-coreene a lasat sa se inteleaga ca aceasta situatie s-ar putea schimba la un moment dat.

Albert Biermann a recunoscut insa ca un i30 N cu tractiune integrala nu reprezinta o prioritate. Aceasta si din cauza ca respectivul model nu are suficienta putere cat sa fie justificata trecerea la 4x4.

Mai devreme ar fi putea fi lansata pe piata o versiune cu transmisie automata si padele pe volan. Inginerii Hyundai lucreaza in prezent la o astfel de cutie, potrivit aceluiasi oficial german.

Seful diviziei de performanta a companiei sud-coreene a tinut sa le reaminteasca tuturor ca modelul i30 N este doar inceputul, iar alte versiuni sportive vor ajunte in showroom-uri in anii urmatori.

Daca este sa dam crezare zvonurilor, pe lista de proiecte a lui Albert Biermann se afla inclusiv un SUV, germanul declarand recent ca actualul Tucson reprezinta candidatul perfect pentru aceasta misiune.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2017