Francezii de la DS tocmai au lansat una dintre cele mai frumoase compacte ale momentului. POZE

Francezii de la DS tocmai au lansat una dintre cele mai frumoase compacte ale momentului. POZE
  • Mai mare decat vechea iteratie
  • Motorizari conventionale si versiune plug-in hybrid
  • Debuteaza pe piata spre finalul anului
Distribuie pe Facebook

Francezii de la DS Automobiles tocmai au lansat noua generatie DS4. Vechea iteratie a fost scoasa din portofoliul brand-ului de lux al gigantului PSA (actual Stellantis) in 2018.

DS Automobiles a luat nastere in 2009 ca sub-brand de lux al francezilor de la Citroen. Doi ani mai tarziu a debutat pe piata modelul compact Citroen DS4, pentru ca dupa ce DS a devenit companie de sine statatoare (2015) numele acestuia sa ramana simplu DS4.

DS 4

Productia a incetat in 2018 insa acum a revenit mai elegant ca oricand. Asadar, noul DS4 vine sa completeze gama producatorului, formata pana acum din DS3 Crossback, DS7 Crossback si sedanul DS9.

DS 4

Ca design, DS4 urmareste linia facuta consacrata de celelalte modele din portofoliu, cu o semnatura luminoasa indrazneata cu faruri Matrix LED si lumini de zi care incorporeaza in total 98 de LED-uri. Manerele de deschidere ale portierelor sunt ascunse in caroserie.

DS 4

Noul DS4 este construit pe arhitectura EMP2 a gigantului PSA si a crescut in dimensiuni, comparativ cu vechiul model. Lungimea este acum de 4.4 metri, latimea de 1.83 metri iar inaltimea de 1.47 metri.

DS 4

Clientii au la dispozitie mai multe modele de jante, inclusiv unele cu diametrul de 20 de inch si elemente aerodinamice inspirate de conceptul DS Aero Sport Lounge.

DS 4

Pe langa materialele de cea mai buna calitate, precum piele Nappa si Alcantara, pasagerii vor regasi la interior un sistem audio Focal, de 690W, purificator de aer, Head-up Display cu realitate augmentata (21 de inch) si tehnologie de nivel 2 care permite o conducere semi-autonoma in anumite conditii.

DS 4

Gama de motorizari este compusa din unitati pe benzina si diesel, iar clientii au la dispozitie chiar si o versiune plug-in hybrid care dezvolta in total 225 de cai putere. Autonomia electrica este de peste 50 de kilometri.

DS 4

Revenind la unitatile conventionale, motorizarea pe benzina PureTech este disponibila in trei versiuni de putere (130, 180 si 225 CP) iar agregatul diesel BlueHDi dispune de 130 CP. Indiferent de motorizare, singura transmisie disponibila este una automata cu 8 rapoarte.

DS 4

Noul model compact al francezilor poate fi comandat in trei variante: Standard, DS 4 Crossback (ceva mai robusta) si DS 4 Performance Line (mai sportiva).

Debutul pe piata europeana este programat pentru finalul acestui an.

DS 4

DS 4

DS 4

DS 4

DS 4

DS 4

DS 4

DS 4

DS 4

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2021