Geneva 2014: Jeep prezinta noul Renegade, un crossover cu platforma Fiat

Geneva 2014: Jeep prezinta noul Renegade, un crossover cu platforma Fiat
  • Renegade e construit pe platforma lui Fiat 500L
  • Motorizarile vor fi de 0.9 litri, 1.3 diesel si 1.4 Turbo
  • Masina trebuia sa se numeasca Jeepster
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera astazi, la Salonul Auto de la Geneva, Jeep Renegade este un crossover de mici dimensiuni care isi propune sa intre pe piata europeana.

Noul Jeep Renegade 2015 tocmai a fost lansat la Geneva. Masina este construita in colaborare cu Fiat si este produsa pe aceeasi platforma ca Fiat 500x sau 500L. Grupul Fiat-Chrysler isi propune cu acest model sa intre mai puternic pe piata din Europa, acolo unde marca americana Jeep nu se bucura de un mare succes.

Tot pentru a ajunge la "sufletul" clientilor din Europa, Jeep propune si motorizari care respecta trendul de downsize, adica propulsoare cu o capacitate cilindrica redusa. Este posibil sa vedem micul Renegade vanzandu-se pe continent cu motoarele care sunt si pe Fiat. E vorba de un motor 1.4 Turbo pe benzina, care poate fi si cel mai puternic din oferta lui Jeep Renegade, un motor de 0.9 litri TwinAir pe benzina si un propulsor 1.3 diesel. Aceste motoare se gasesc si pe masinile Fiat.

Noul Renegade este o masina desenata in Statele Unite, dar care se va fabrica in Europa, in fabrica Fiat din Italia. Micul crossover va fi disponibil atat cu tractiune fata, cat si AWD, cu transmisie automata in 9 rapoarte si posibilitati de personalizare, exact ca un Fiat 500. Va exista chiar si o versiune numita Trailhawk Trail Rated, ceva mai potenta in teren accidentat, cu modificari pe partea tehnica si estetica, masina dotata cu propulsorul MultiJet II sau MultiAir realizate in Italia, Statele Unite sau Brazilia. Aceasta editie speciala va putea fi disponibila si cu un plafon demontabil.

Vom reveni cu imagini reale din standul Jeep de la Geneva, dar si cu detalii tehnice si pretul pe care Jeep il va cere pe micul Renegade in Europa si in Romania.

Jeep Renegade

Jeep Renegade

Jeep Renegade

Jeep RenegadeJeep RenegadeJeep Renegade

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Jeep Renegade
mai multe