Geneva 2014: Opel Adam S, cel mai puternic "mini" prezentat de nemti

Geneva 2014: Opel Adam S, cel mai puternic "mini" prezentat de nemti
  • Sub capota este un motor de 1.4 litri
  • Micul Adam are jante de 18 inch
  • Masina are elemente din fibra de carbon
Distribuie pe Facebook

In standul Opel de la Geneva, nemtii au dezvaluit noul Opel Adam S, o versiune puternica a micului microcar lansat cu doar doi ani in urma. Masina are 149 cp si promite performante interesante.

Salonul Auto de la Geneva 2014 a adus o noutate in standul Opel. E vorba de un model Adam performant, numit Adam S. Masina, desi una de oras, rivala cu Fiat 500, apeleaza la fel ca si concurenta la un tratament de imbunatatiri. In timp ce Fiat apeleaza la Abarth, micul Adam a apelat la divizia OPC, chiar daca masina nu poarta acest nume, precum Astra sau Insignia.

Opel Adam S se va vinde doar in Europa si va avea un motor de 1.4 litri turbo, care pe modelele de serie Astra produce 140 cp, urcat de aceasta data pana la 148 cp. Micul motor Ecotec produce un cuplu de 220 Nm. Viteza maxima este de 220 km/h, si transmisia este asigurata de o cutie manuala cu 6 rapoarte, o premiera pentru gama lui Adam.

Pe partea estetica, Opel i-a oferit lui Adam S un pachet intreg de imbunatatiri. Atat estetice, cat si practice. La exterior, masina se bucura de jante pe 18 inch care acopera discurile uriase de frana de 16 inch pe fata, cu etriere rosii ce poarta sigla OPC, eleron din carbon, grila agresiva si lumini cu LED. La interior, Adam S poate fi cumparat cu scaune Recaro de piele, ornamente imbracate in piele rosie si o serie de optiuni pentru personalizare. Evacuarea nu a fost nici ea trecuta cu vederea, toba finala avand acum un ornament cromat.

Spre deosebire de cea mai puternica versiune de serie, care are doar 100 cp, Adam S are acum un volan nou, imbunatatiri la directie si transmisie, pentru un plus de sportivitate, dar si suspensii intarite. Opel Adam S promite sa fie un concurent redutabil pentru Abarth 500, dar mai ramane de vazut si pretul acestui microcar. Fara indoiala, va depasi pragul celor 20.000 de Euro.

Opel Adam S

Opel Adam SOpel Adam SOpel Adam S

Opel Adam S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Opel Adam S
mai multe