Greu s-au mai decis. Spaniolii de la Seat au gasit in sfarsit un nume pentru noul SUV cu sapte locuri

Greu s-au mai decis. Spaniolii de la Seat au gasit in sfarsit un nume pentru noul SUV cu sapte locuri
  • Seat ar fi decis numele noului SUV cu sapte locuri
  • Acesta nu va incepe cu prima litera a alfabetului
  • S-ar putea sa fie lansata la Geneva
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul din Martorell a gasit in sfarsit un nume pentru noul SUV cu sapte locuri. Cel mai probabil acesta va debuta oficial la inceputul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, si va rivaliza cu Nissan X-Trail si noul Hyundai Santa Fe.

In contextul in care popularitatea SUV-urilor este intr-o continua crestere, nu a fost nicio surpriza atunci cand spaniolii de la Seat au lansat primul SUV din istoria brand-ului. Dupa Ateca, a urmat un crossover de dimensiuni ceva mai reduse, botezat Arona, pentru ca acum brand-ul spaniol sa anunte un nou SUV.

Sedinta Seat

Chiar daca ar putea fi lansat in mai putin de o luna, informatiile despre acesta sunt deocamdata foarte putine. Stim ca imparte platforma cu Skoda Kodiaq, ca ar urma sa poata gazdui pana la 7 pasageri si ca, din cate se pare, numele nu va incepe cu prima litera a alfabetului, asa cum s-a intamplat cu celelalte doua modele.

Sedinta Seat

Oficialii au avut de ales din mai multe denumiri, printre care Alboran, Aranda sau Avila, insa surse apropiate constructorului din Martorell sustin ca acestia s-au oprit la Tarraco. Sub acest nume era cunoscut in antichitate orasul Tarragona situat pe malul Marii Mediterane, la sud de Barcelona. Desigur, aceste zvonuri nu au fost confirmate inca de vreun reprezentant Seat.

Sedinta Seat

Aspectul noului SUV nu ar trebui sa fie o surpriza, avand in vedere ca actualul limbaj de design al spaniolilor poate fi regasit pe toate modelele din gama, astfel ca ne putem face o idee despre cum va arata. In ceea ce priveste motorizarile, Tarraco va dispune de unitati pe benzina si diesel oferite de gigantul german Volkswagen si ar urma sa ofere tractiune integrala si cutie automata DSG, cel putin pe nivelurile de echipare superioare.

Ulterior, acestora li s-ar putea alatura si o configuratie prietenoasa cu mediul, adica hibrid, mild-hybrid, PHEV sau chiar full-electrica.

Sedinta Seat

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul Seat Tarraco ar putea debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, caz in care productia va incepe la finalul acestui an la uzina principala din Wolfsburg a parintelui Volkswagen.

Sedinta Seat

Sedinta Seat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Sedinta Seat
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2018