Honda Civic Type R se pregateste pentru debut. Cum arata noul model

Honda Civic Type R se pregateste pentru debut. Cum arata noul model
  • Honda publica primele imagini ale noului Civic Type R
  • Modelul japonez va debuta luna viitoare, la Geneva
  • Viteza maxima anuntata este de 270 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Dupa ani intregi de asteptare si doua concept car-uri mai mult sau mai putin asemanatoare, cea de-a patra generatie a hot-hatch-ului Honda Civic Type R pare intr-un final gata de lansare.

In cazul in care mai aveai vreun fel de dubiu cu privire la acest aspect, atunci afla ca este cat se poate de oficial: noua Honda Civic Type R va debuta in premiera mondiala chiar la inceputul lunii viitoare, odata cu startul celei de-a 85-a editii a Salonului Auto de la Geneva.

Cum arata si ce surprize tehnice ne-a pregatit hot-hatch-ul japonez pentru generatia sa cu numarul patru raman inca intrebari fara un raspuns complet, oficialii japonez limitandu-se la a mentiona ca propulsia va fi asigurata de o motorizare turbo cu capacitate de doi litri.

Honda Civic Type R - Poze Teaser

Puterea maxima va depasi 280 CP, conform unui comunicat de presa publicat anterior, drept pentru care ne asteptam la performante dintre cele mai impresionante. Si daca tot veni vorba despre performante, Honda tocmai a anuntat ca noul Civic Type R va fi capabil de 270 km/h.

Asadar, faptul ca puntea fata va fi accesorizata cu un sistem de franare marca Brembo, compus din discuri perforate de 350 milimetri si etriere cu patru pistonase, nu ar trebui sa reprezinta chiar o surpriza majorta. Ba dimpotriva: asa ceva este cat se poate de normal...

La nivelul cifrelor si valorilor inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice se va ridica, de asemenea, si departamentul vizual, cea de-a patra generatie a hot-hatch-ului japonez venind la pachet alaturi de un kit aerodinamic agresiv stilizat, care va fura numeroase priviri.

Intr-o alta ordine de idei, partea frontala este caracterizata de o prelungire inferioara proeminenta, ce continua pe lateral pana la unirea sa cu extensiile supradimensionate ale aripilor. Extensii care, dupa cum putem observa si intr-una dintre poze, gazduiesc jante pe 19 inch, cu spite in forma de Y.

Honda Civic Type R - Poze Teaser

Despre design-ul partii posterioare nu putem spune inca prea multe la acest moment, cu exceptia faptului ca este de asteptat ca versiunea de productie sa preia cateva dintre elementele celor doua concept car-uri Civic Type R prezentate de oficialii Honda in ultimii ani.

Nu avem mai mult noroc nici atunci cand vine vorba despre aspectul interior, singurul detaliu pe care il putem admira astazi cu privire la cockpitul celei de-a patra generatii a hot-hatch-ului japonez fiind ceasurile de bord si noul mod pentru circuit +R.

Mai multe fotografii si informatii oficiale vor fi disponibile in saptamanile ce urmeaza sau, cel mai tarziu, pe data de 3 martie - atunci cand Salonului Auto de la Geneva din acest an isi va deschide portile pentru presa de specialitate din intreaga lume.

Honda Civic Type R - Poze Teaser

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2015