Honda Civic Type-R vine la Salonul Auto de la Geneva 2015 in varianta de serie

Honda Civic Type-R vine la Salonul Auto de la Geneva 2015 in varianta de serie
  • Motorul ar putea fi unul turbo de 300 cp
  • Timpul de acceleratie este asteptat sa fie in jurul valorii de 5.7 secunde
  • Viteza maxima a masinii ar putea fi de 265 km/h
Distribuie pe Facebook

Dupa ce ni s-a aratat sub forma unui concept la Paris, in toamna trecuta, Honda Civic Type-R 2016 va veni in cele din urma in versiunea de serie la Salonul Auto de la Geneva 2014. Alaturi de acest model se pare ca isi va face debutul mondial si Honda NSX, varianta europeana.

Mereu ne-au fascinat hot-hatch-urile japoneze, iar Honda Civic Type-R a fost intotdeauna in capul listei. Nu degeaba intregul mapamond asteapta cu sufletul la gura lansarea oficiala a noii generatii de Type-R. Care, se pare ca va aduce ceva inedit si foarte extrem: o putere uriasa de aproape 300 cp obtinuti dintr-o premiera pentru acest model: un motor turbo. Daca pana acum, Civic Type-R avea motorul de 2.0 litri aspirat care oferea maximum 200 cp, iata ca pe viitor, incepand chiar de luna martie a acestui an, micuta japoneza feroce va fi mult mai puternica.

Si ca sa tina pasul cu toata concurenta europeana formata din Golf GTI, Focus ST sau Astra OPC, japonezii promit ca noul Type-R va fi ceva complet nou si ca va obtine titlul de cea mai rapida masina FWD de serie pe Nurburgring. Motorul de 2 litri VTEC va avea minimum 275 cp si maximum 300 cp, insa puterea oficiala inca nu a fost confirmata. Dar oricum, vorbim de o putere destul de mare, care va propulsa Civicul cu R in frunte in topul celor mai performante automobile hatchback de pe piata.

Honda Civic Type-RHonda Civic Type-R Concept la Salonul Auto de la Paris 2014

Pe langa un motor serios, viitorul Type-R se va bucura si de un kit exterior aerodinamic, format din spoilere fata si spate cu prelungiri vizibile, praguri laterale cu prize de aerisire pentru franele din spate, difuzor pentru spoilerul spate, evacuare dubla si un eleron pe cat de mare, pe atat de util, in partea inferioara a lunetei. Jantele se pare ca vor fi in varianta standard unele de 19 toli, incaltate cu pneuri performante Continental, iar franele vor opri eficient masina gratie unor discuri dublu-ventilate cu etriere cu cate 4 pistonase pe puntea fata.

La interior, asa cum s-a intamplat si in trecut, noul Type-R va avea scaune sport imbracate in Alcantara, un volan cu 3 spite si plat in partea inferioara, ceasuri sport cu turometru la vedere care va urca pana spre 9000 rpm in ciuda propulsorului supra-alimentat, dar si un buton special R. Care, odata apasat, va face ca setarile motorului sa fie mult mai agresive si mai orientate catre sportivitate. Adica daca vrei sa te dai pe circuit, apesi butonul si masina devine o bestie. Cam asa cum se intampla la oricare alt hatchback din ziua de azi care este dotat cu un buton SPORT.

Honda Civic Type-R

Alaturi de noul Civic Type-R 2016 care se va lansa oficial la Geneva, in luna martie, in standul Honda isi va mai face aparitia si varianta de serie a supercar-ului proaspat lansat la Detroit sub numele de Acura, numit NSX. Honda NSX, varianta europeana, va fi aratata lumii la salonul elvetian si, fara indoiala, tot aici va primi si cateva comenzi. Interesant este cum noul Type-R ce urmeaza sa fie lansat are exact aceeasi putere pe care o avea NSX-ul anilor '90...

Honda Civic Type-RAcura NSX lansata la Salonul Auto de la Detroit 2015

Distribuie pe Facebook
mai multe