Honda Jazz 2014, detalii si galerie foto

Honda Jazz 2014, detalii si galerie foto
  • Jazz propune si o varianta hibride
  • i-DCD este transmisia automata cu dublu ambreiaj si 7 trepte
  • Autoturismele hibride vor avea si mod 100% electric
Distribuie pe Facebook

Masina de clasa mica a celor de la Honda este Jazz, sau Fit, cum se mai numeste pe unele piete. Japonezii au lansat acum primele detalii cu noua generatie, urmand ca abia in septembrie sa o vedem pe piata. Noul Jazz vine cu 3 motorizari pe benzina si promite sa concureze cu autoturismele europene.

Am publicat nu demult primele poze cu noul Jazz, imagini despre care lumea nu stia cu siguranta daca sunt chiar ale modelului japonez real. Insa iata ca acum am primit confirmarea chiar de la oficialii Honda, care au dat publicitatii primele detalii si primul set de poze cu micul cantaret de muzica americana.

Honda Jazz 2014Honda Jazz 2014

A treia generatie de Jazz continua traditia unei caroserii hatchback de talie inalta, cu interior spatios, dar cu un design mult mai indraznet si cu linii mai agresive, unele dintre acestea aducand aminte chiar de unele modele Volvo dedicate mersului pe teren accidentat.

Daca designul exterior este nou, dar cu acelasi rezultat de masina inalta, interiorul este si el realizat de la 0. Forme geometrice mai pronuntate, unghiuri drepte si multe patrate. In plus, consola centrala este orientata spre sofer, acesta aflandu-se in centrul atentiei. Pe langa aspect, noul Jazz iese pe piata cu un update si pe partea de tehnologie si confort, oferind ecran tactil si butoane digitale pentru climatizare.

Cel putin pe piata japoneza, acolo unde masina se numeste Jazz, lansarea oficiala se va face in septembrie si va debuta odata cu punerea in vanzare. In Japonia, masina va fi vanduta cu 3 motorizari pe benzina. Un propulsor de 1.3 litri care produce 99 cp, un motor de 1.5 litri de 130 cp si un motor hibrid de 1.5 litri de tip Atkinson, numit High Exansion Ratio Cycle, ce-o fi insemnand si aia... Cert este ca poti merge daca vrei electric, pe benzina sau cu ambele motoare pornite.

Honda Jazz 2014Honda Jazz 2014Honda Jazz 2014

Jazz Hybrid este modelul echipat cu transmisia Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive, prescurtata i-DCD, care va avea 7 trepte si este cu dublu-ambreiaj. Sistemul are incorporat un motor, un IPU (intelligent power unit) si acumulator litiu-ion. Conform Honda, sistemul vine cu o economie la carburant de 35% fata de un sistem hibrid de tip IMA.

Sistemul SPORT HYBRID I-DCD are 3 moduri de condus: EV Mode, in totalitate electric, Hybrid Drive si Engine Drive Mode. Toate sunt clare.

Pentru versiunea europeana si cea destinata Statelor Unite, Honda urmeaza sa dea publicului toate detaliile. Este posibil sa vedem si o motorizare diesel.

Honda Jazz 2014Honda Jazz 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Honda Jazz 2014
mai multe