Honda spune adio actualului Civic Type R cu versiunea Black Edition

Honda spune adio actualului Civic Type R cu versiunea Black Edition
  • Honda opreste productia actualei Civic Type R
  • Pentru a marca momentul vor fi construite 100 de versiuni speciale Black Edition
  • Primele exemplare au plecat spre showroom-urile din Marea Britanie
Distribuie pe Facebook

Pentru a marca finalul productiei actualei generatii a modelului Civic Type R, Honda va construi inca 100 de exemplare speciale, botezate Black Edition. Primele unitati au plecat deja spre showroom-urile din Marea Britanie, iar oficialii constructorului japonez se asteapta ca acestea sa se vanda ca painea calda.

Cea de-a cincea generatie a Hondei Civic si implicit a versiunii Type R este tot mai aproape de a fi lansata, iar pentru a se pregati pentru acest moment, uzina britanica din Swindon a oprit deja productia actualului model.

Honda Civic Type R Black Edition

Pentru a marca acest eveniment, divizia locala a constructorului japonez a anuntat ca asambleaza deja ultimele 100 de bucati, editii speciale, pe care le-au denumit Black Edition. Asa cum le spune si numele, acestea vin cu o nuanta neagra si o aripa spate rosie la exterior, iar interiorul predominant negru iese in evidenta prin mai multe accente rosii.

Honda Civic Type R Black EditionHonda Civic Type R Black Edition

Sub capota regasim acelasi motor VTEC turbo de 2.0 litri capabil de 306 cai putere si 400 Nm cuplu. Acesta vine ca si pana acum alaturi de o tractiune fata si de o transmisie manuala in 6 trepte.

Honda Civic Type R Black Edition

Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, primele unitati au plecat deja spre showroom-urile din Marea Britanie, si avand in vedere pretul de pornire de 32.300 de lire, oficialii constructorului japonez se asteapta ca Civic Type R Black Edition sa se vanda foarte rapid.

Honda Civic Type R Black Edition

Phil Webb, director in cadrul Honda UK, a declarat ca "Vor fi numai 2.500 de Honde Civic Type R pe drumurile publice din Marea Britanie, asa ca masina este oricum speciala- insa odata cu dezvoltarea acestor 100 de unitati in plus, colectionarii adevarati vor sti ca au o masina cu adevarat rara in garaj."

Honda Civic Type R Black Edition

Cea de-a 5-a generatie a Hondei Civic Type R se afla de ceva vreme in teste si este asteptata sa debuteze oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Aceasta va putea fi achizitionata incepand cu a doua jumatate a lui 2017.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Honda Civic Type R Black Edition
mai multe