Hyundai ofera in premiera aceste imbunatatiri. Rivalul lui GOLF GTI arata mai agresiv ca niciodata

Hyundai ofera in premiera aceste imbunatatiri. Rivalul lui GOLF GTI arata mai agresiv ca niciodata
  • Hyundai a prezentat la Paris catalogul N Option
  • Acesta include 25 de componente noi, inspirate din motorsport
  • Vor fi, cel mai probabil, adaptate si pentru alte modele de performante din gama
Distribuie pe Facebook

Salonul Auto de la Paris este un prilej numai pentru sud-coreenii de la Hyundai sa lanseze colectia de piese N Option dupa modelul BMW M Performance. Conceptul expus la Paris este un i30 N impodobit cu aceste componente agresive inspirate din motorsport.

Gama constructorului asiatic de automobile a fost revitalizata in urma cu cativa ani, iar meritul ii revine in mare parte lui Albert Biermann, fostul sef al diviziei BMW M. Biermann a fost adus la Hyundai sa conduca nou-infiintata divizie N, iar primul model de performanta lansat sub conducerea lui se numeste i30 N.

Hyundai i30 N N Option

Stiind toate acestea, nu este o surpriza prea mare ca neamtul a preluat acum ideea componentelor extra M Performance si a aplicat-o la Hyundai sub denumirea de N Option. "Catalogul" a fost prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris, iar ca "showcar" a fost folosit un i30 N.

Hyundai i30 N N Option

Hot-hatch-ul, pe care il poti admira in aceste imagini, este impodobit cu 25 de componente inspirate din motorsport, majoritatea confectionate din fibra de carbon. Printre acestea regasim o aripa spate generoasa, capota cu prize de aer incorporate, difuzor de aer, jante spitate cu diametrul de 20 de inch incaltate cu anvelope semi-slick, ornamente interioare din carbon, un volan imbracat in Alcantara, accente rosii sau pedale sport.

Sunt sanse mari sa vedem aceste componente sportive adaptate si pentru alte modele de performanta din gama, inclusiv pentru noul i30 Fastback N.

Hyundai i30 N N Option

Acesta din urma preia mai multe elemente exterioare de design si tehnologii de la i30 N, inclusiv sistemul de infotainment cu display tactil de 8 inch si interfata speciala care ii permite celui de la volan sa modifice anumite setari. Ne referim aici la raspunsul motorului, sistemul Rev-Match, diferentialul cu alunecare limitata, amortizoarele, directia, controlul electronic al stabilitatii sau sunetul sistemului de evacuare.

Hyundai i30 N N Option

Si propulsorul turbo de 2.0 litri a fost preluat de la rivalul lui Golf GTI. Acesta dezvolta 250 de cai putere si 353 Nm cuplu, insa pachetul Performance poate creste puterea pana la 275 de cai. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in 6.1 secunde si are o viteza maxima de 250 de km/h. Singura transmisie disponibila este una manuala cu sase trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe