Imagini NOI cu japoneza care i-a batut pe nemti la ei acasa si a devenit cea mai rapida masina cu tractiune fata

  • Noua Honda Civic Type R este cea mai rapida masina cu tractiune fata de la Nurburgring
  • Compacta japoneza de inalta performanta ofera un motor turbo de doi litri si 310 cai putere
  • Pachetul tehnic este completat de o cutie manuala cu sase rapoarte si un diferential LSD
Distribuie pe Facebook

Anuntata la inceputul acestei primaveri, noua generatie Civic Type R readuce in vitrinele Honda trofelul pentru cea mai rapida masina cu tractiune fata din istoria circuitului de la Nurburgring.

Lansata pe piata in cursul anului 2015, prima Honda Civic Type R cu motorizare turbo din istorie a lasat cu gura cascata o lume intreaga atunci cand i-a luat fata modelului Megane RS in lupta pentru titlul de cea mai rapida masina cu tractiune fata de la Nurburgring.

Ulterior, compacta japoneza a fost batuta de editia speciala Golf GTI Clubsport S, care a optat pentru o configuratie cu 310 cai putere sub capota si fara bancheta spate la interior pentru a se asigura ca duce la bun sfarsit misiunea primita din partea conducerii Volkswagen.

Cum recordurile sunt insa facute pentru a fi doborate, nici reusita hot-hatch-ului de origine germana nu a stat prea mult in picioare, aceasta fiind depasita recent - complet intamplator sau nu intocmai, chiar de generatia cu numarul cinci a modelului... Honda Civic Type R.

Numarul unu in topul celor mai rapide masini cu tractiune fata de la Nurburgring, noua compacta japoneza de inalta performanta gazduieste in compartimentul motor tot un propulsor 2.0 turbo pe benzina, cu mentiunea ca puterea maxima a crescut pana la 320 CP.

Respectiva unitate in patru cilindri este cuplata in continuare la o transmisie manuala cu sase rapoarte, care lucreaza si de-aceasta data alaturi de un sistem de tractiune fata si un diferential cu alunecare limitata pentru a pune pe asfalt inclusiv un cuplu de 400 Nm.

Toate aceste elemente, alaturi de numeroasele imbunatatiri operate la nivelul suspensiei, franelor, dar si aerodinamicii, ii permit generatiei cu numarul cinci a modelului Honda Civic Type R sa accelereze pana la 100 kilometri pe ora in doar 5.7 secunde...

... sa aiba o viteza maxima de 272 km/h si, nu in ultimul rand, sa parcurga distanta de peste 20 kilometri care caracterizeaza circuitul de la Nurburgring intr-un timp de sapte minute si 43.8 secunde, devenind astfel cea mai rapida masina FWD din istoria circuitului german.

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Honda Civic Type R - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze Honda Civic Type R - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2017