In asteptarea noilor Logan si Sandero. Dacia pregateste tehnologii de ultima ora si motorizare EURO 7

In asteptarea noilor Logan si Sandero. Dacia pregateste tehnologii de ultima ora si motorizare EURO 7
  • Dacia a publicat un teaser video
  • Noile Logan si Sandero ar putea debuta pe 7 septembrie
  • Ulterior, Logan va avea motorizare Euro 7
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii venite din Franta, Dacia ar urma sa lanseze noile Logan si Sandero in 7 septembrie. Constructorul de la Mioveni a publicat acum un teaser video pentru a mai indulci asteptarea.

Acum ca au trecut doua zile de la debutul noii generatii Mercedes-Benz S-Class, haide sa revenim cu picioarele pe pamant si sa vorbim putin de masini mai "omenesti".

Dacia se pregateste sa lanseze noile Logan si Sandero, presa din Franta sustinand chiar ca evenimentul este mai aproape decat credea oricine. Mai exact, potrivit informatiilor pe care le avem, cele doua modele ale producatorului de la Mioveni ar urma sa debuteze pe 7 septembrie.

Desigur, Dacia nu a confirmat aceste zvonuri insa a publicat un teaser video care anticipeaza lansarea a trei modele. Chiar daca se observa doar forma caroseriei, nu este greu sa-ti dai seama ca este vorba despre noile Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Constructorul roman a fost destul de sarac in declaratii in ceea ce priveste aceasta lansare, insa presa franceza a incercat sa le ofere fanilor mai multe informatii neoficiale in aceste ultime luni.

Spre exemplu, noua generatie Sandero, spun ei, ar urma sa fie dezvoltata pe o versiune mai accesibila a platformei CMF-B, asta insemnand ca vor lipsi cateva dintre sistemele de ultima generatie cu care au venit noile Clio sau Captur.

Prezenta lor ar fi crescut semnificativ pretul noului Sandero, asa ca este de inteles de ce aceasta decizie.

Gama de motorizari ar putea include unitati precum SCe de 1.0 litri si 75 CP, TCe de 1.0 litri si 100 CP, Blue dCi de 1.5 litri si 85 CP si, ulterior, isi va face aparitia si o motorizare mild-hybrid cu 140 CP si baterie de 1.2 kWh, similara cu cea disponibila in gama Clio.

Design-ul noului Sandero va fi schimbat foarte putin, cele mai importante noutati urmand sa le regasim in interior. Printre ele si un display de dimensiuni medii.

Nu acelasi lucru se poate spune despre noul Logan care, potrivit francezilor, ar urma sa vina cu un design exterior nou, o forma a caroseriei mai fluida si o linie a plafonului care se termina in zona portbagajului.

In interior, Dacia Logan ar urma sa aiba un ecran de dimensiuni mai mari si pozitionarea butoanelor fizice ale sistemului de climatizare vor fi preluate de la Duster.

Initial, noul Logan va fi disponibil alaturi de doua motorizari: 1.0 litri TCe si 1.5 litri Blue dCi. Peste cativa ani, in gama va intra si o motorizare mild-hybrid cu motor aspirat de 1.6 litri si 91 CP care se va incadra in normele Euro 7.

Distribuie pe Facebook
mai multe