In direct de la Geneva: Ford B-Max, masina care se fabrica la Craiova

In direct de la Geneva: Ford B-Max, masina care se fabrica la Craiova
Salonul Auto de la Geneva si-a deschis portile pentru presa si cativa invitati de seama, inainte de a avea acces publicul larg. Printre atatea super-masini si concepte ECO, am regasit si masinuta care urmeaza sa fie fabricata la fabrica Ford de la Craiova. E vorba de micutul B-Max.
Distribuie pe Facebook

Conceput ca un rival pentru Opel Meriva, C3 Picasso si Toyota Verso, noul Ford B-Max este un minispace cu portiere culisante. Masina are la baza platforma modelului Fiesta si este primul minispace de 4 metri cu portiere culisante. Fiind o masina mai mica decat un monovolum, acest model nu ar fi avut loc pentru cele doua usi spate culisante, daca ar fi pastrat stalpii dintre portiere. Asa ca B-Max nu are stalpii centrali care se regasesc la orice masina.

Disparitia stalpilor centrali care asigura rigiditatea masinii se datoreaza unei ranforsari serioase a usilor si a plafonului. Astfel, accesul pasagerilor se face printr-o uriasa "gaura" de 1,5 metri, care aduce un plus de comoditate la urcarea in masina.

In direct de la Geneva: Ford B-Max, masina care se fabrica la Craiova

B-Max are un spatiu de depozitare de maximum 2,3 metri lungime, care se realizeaza prin rabatarea scaunelor spate, dar si o modularitate extraordinara, pentru ca podeaua este perfect dreapta. Asadar se poate transport usor un frigider sau diverse piese de mobilier.

In direct de la Geneva: Ford B-Max, masina care se fabrica la Craiova In direct de la Geneva: Ford B-Max, masina care se fabrica la Craiova

Habitaclul este si el orientat catre familiile tinere, fiind nonconformist la fel ca la Fiesta. Si pentru ca tot vorbim de o masina care a imprumutat tot ce era mai bun de la Fiesta, de ce nu si motoarele? B-Max va avea gama de motoare de la micutul fratior... Insa mai avem de asteptat, pentru ca modelul de serie se finalizeaza si va intra in productie anul acesta la Craiova, dar B-Max isi va putea face treaba abia din 2012 in posesia noilor soferi.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Martie 2011