Inca o palma data germanilor. Cea mai noua masina de la Volvo arata absolut demential

  • Cea de-a doua generatie a modelului Volvo XC60 debuteaza oficial
  • Automobilul suedez propune un design modern si tehnologii de ultima ora
  • Gama de motorizari dezvolta puteri maxime de pana la 407 CP
Distribuie pe Facebook

Aproximativ doua saptamani mai tarziu de la startul campaniei de teasing, producatorul suedez de automobile publica primele fotografii si informatii ale viitorului XC60.

Cel mai bine vandut SUV de clasa medie din Europa anului 2015 intra de astazi intr-o noua era. Anuntat oficial in urma cu doar cateva momente, modelul XC60 ofera prin intermediul generatiei cu numarul doi un pachet greu de ignorat si imposibil de refuzat.

Avem, pentru inceput, exteriorul remarcabil, puternic influentat de trasaturile ultimului XC90. Drept urmare, principala atractie este data de farurile decorate la interior cu LED-uri creionate sub forma Ciocanului lui Thor, devenite intre timp o marca inregistrata Volvo.

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Similaritatile dintre cele doua modele ale producatorului auto suedez continua si la nivelul cabinei. Aici, noul XC60 isi pune toate sperantele in ecranul tactil de dimensiuni generoase, pozitionat vertical, ce insoteste si de-aceasta data bordul.

Despre un mini-XC90 putem discuta si in cazul gamei de motorizari. Asemeni fratelui mai mare, generatia cu numarul doi a crossover-ului suedez va fi disponibil la vanzare exclusiv in compania unor unitati supraalimentate cu patru cilindri in linie si capacitate de doi litri.

Pe langa clasicele benzinare si dieseluri ce dezvolta puteri cuprinse intre 190 - 320 CP, clientii vor putea opta si pentru un sistem de propulsie hibrid. Comercializat sub titulatura T8 Twin Engine, acest XC60 dispune de 407 CP si atinge 100 km/h in 5.3 secunde.

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Numai vesti bune ne intampina si in compartimentul tehnologic. In stilul caracteristic companiei Volvo, de altfel, generatia cu numarul doi a crossover-ului suedez anunta o interminabila lista cu dotari si echipamente pentru protectia pasiva sau activa a pietonilor, respectiv pasagerilor.

Bijuteria coroanei consta in suita de senzori, radare si camere cei ii permit noului Volvo XC60 sa se conduca aproape de unul singur. Mai exact, pe drumurile corespunzator marcate si pana la viteze de 130 km/h, accelerarea, franarea si virarea se fac autonom.

Tinand cont de toate aceste detalii, cea de-a doua generatie a crossover-ului suedez ar trebui sa le puna mari probleme rivalilor sai de la Audi, BMW si Mercedes. Acum ramane de vazut si cum se va pozitiona ea la nivel de preturi de pornire...

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (80) Poze Volvo XC60 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Martie 2017