Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand
Dupa patru ani de succes in postura de principal si cel mai bine vandut model Infiniti in Europa, modelul Infiniti FX al anului 2012 este mai indraznet si mai deosebit decat oricand.
Distribuie pe Facebook
Este prima modificare a modelului FX din momentul in care au inceput vanzarile in Regatul Unit in 2009. Este vorba despre un pachet de imbunatatiri care scot in evidenta altfel combinatia unica de design plin de pasiune, performanta inspirata si lux modern. Pe scurt, va avea mai multe din caracteristicile ADN-ului modelului FX care au fost atat de apreciate de clientii din Europa, unde vanzarile au crescut cu 31% in 2011, pe o piata in scadere cu 7%.
Gama din 2012 este disponibila la preturi incepand de la 62.013 euro TVA Inclus pentru modelul de lux FX30d GT, iar modelul V6 benzina echivalent costa cu doar 537 euro TVA Inclus mai mult. Nu s-au modificat nici: performantele uimitoare, manevrabilitatea desavarsita, tehnologia de varf, siguranta si dotarile standard de cinci stele in cazul fiecarui model FX.

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand

Cu un aspect care aminteste mai degraba de o masina sport decat de un crossover cu linii drepte, modelul FX al anului 2012 se mandreste cu caracteristici de design si mai pregnante decat modelul caruia ii ia locul, datorita unor modificari atent studiate ale partii frontale. La acestea se adauga culori noi, indraznete si un design nou exclusiv al jantelor din aliaj. Aspectul nou si expresiv este rezultatul redesenarii barei parasoc si al modificarii subtile a grilei, inspirate de influentul concept Essence, prezentat de Infiniti in 2009.
Aspectul sportiv este consolidat pe versiunile GT si GT Premium prin jantele noi de 20" cu cinci spite duble. Versiunile S, dotate cu directie activa spate (RAS - Rear Active Steering) dintr-o lista lunga de functii care imbunatatesc manevrabilitatea, isi pastreaza jantele distinctive de 21". Proprietarii de FX beneficiaza de mai multe optiuni prin cea mai noua culoare exterioara, Iridium Blue. Este cea mai noua vopsea rezistenta la zgarieturi (Scratch Shield) de la Infiniti si este disponibila exclusiv pe modelele FX. De acum, culoarea Graphite Shadow este disponibila pe toate modelele FX.

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand

"Clientii adora aspectul modelului FX si experienta la volanul masinii, prin urmare ultimul lucru pe care avem de gand sa-l facem este de a aduce modificari doar de dragul modificarilor", a afirmat Bernard Loire, vicepresedinte Infiniti pentru Europa si Orientul Mijlociu. "In schimb, ne-am concentrat asupra consolidarii ADN-ului FX."
Gama FX pentru 2012 este compusa din patru versiuni. Modelul FX37 GT (pret de lista de 62.550 euro TVA Inclus) dispune de un pachet de lux complet si este propulsat de motorul V6 pe benzina de 3,7 litri, care genereaza 320 CP. Modelul FX30d de baza dispune de aceleasi dotari de lux, insa este propulsat de un motor V6 diesel de 3 litri, care genereaza 238 CP si un impresionant cuplu de 550 Nm, iar emisiile de CO2 sunt mai mici (238 g/km). In ciuda performantelor de varf oferite de modelul FX30d GT (62.013 euro TVA Inclus), consumul este de 9 l/100 km in ciclu combinat.

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand

Versiunile S au un caracter sportiv mai pronuntat si sunt dotate, printre alte modificari, cu directie activa spate (RAS - Rear Active Steering) (cu exceptia modelului FX37) si cu control activ al ratei de amortizare. Aceste versiuni ies in evidenta prin jantele de 21" din aliaj, farurile fumurii, emblema S rosie, priza de aer exterioara si ornamentele de praguri de culoare negru cromat. Modelul FX37 S are un pret de lista de 65.700 euro TVA Inclus, iar modelul FX30d S diesel costa 65.163 euro TVA Inclus.
Versiunile premium ale variantelor GT si S sunt, probabil, cele mai bine echipate masini din clasa lor. Acestea dispun de o echipare standard bogata, printre dotari numarandu-se sisteme moderne de navigatie si divertisment si o serie de functii de siguranta precum sistemul de prevenire a depasirii benzii (LDP - Lane Departure Prevention) premiat de EuroNCAP. Versiunile premium sunt disponibile atat cu motor V6 pe benzina, cat si cu motorizare V6 diesel, care se adauga la motorul V8 de 5 litri si 390 CP de sub capota modelului FX50, "nava amiral" a gamei, disponibil insa doar in versiunea S Premium.

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand

Versiunile premium, cele mai populare modele Infiniti FX, au urmatoarele preturi de lista:
  • FX37 GT Premium, 68.525 * TVA Inclus
  • FX30d GT Premium, 67.988 * TVA Inclus
  • FX37 S Premium, 71.675 * TVA Inclus
  • FX30d S Premium, 71.138 * TVA Inclus
  • FX50 S Premium, 80.575 * TVA Inclus

Fiecare model FX este echipat cu sistemul de tractiune integrala cu detectare a cuplului, precum si cu o transmisie automata cu 7 trepte, cu schimbare adaptiva a vitezelor. Padelele robuste din magneziu, folosite pentru schimbarea vitezelor si amplasate pe volanul fiecarei versiuni, demonstreaza atat calitatea constructiei, cat si caracterul sportiv al modelului FX.

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand

Pentru a sublinia echiparea completa a modelului FX, exista doar doua dotari optionale: vopsea metalizata la 1.050 euro TVA Inclus si un pachet multimedia care contine un sistem de navigatie cu hard-disc de 30 GB si un sistem Bose(r) Premium Sound System la 3.350 euro TVA Inclus; cel din urma este oferit in echiparea standard pe modelele GT si S Premium. Fara costuri suplimentare, clientii pot alege ornamentele lacuite in negru in locul echiparii standard cu lemn de artar Cello Flame.


Gama din 2012 a modelelor FX este disponibila deja la centrele Infiniti din Europa. Dupa cum s-a anuntat la Salonul Auto de la Geneva in martie, se pot lansa deja pre-comenzi pentru varful de gama, modelul FX Vettel. In toata lumea, vor fi disponibile numai 200 de unitati din modelul V8 de 420 CP, iar primele livrari sunt planificate pentru anul 2013. In curand vor fi publicate mai multe informatii despre modelul FX Vettel.

Infiniti FX 2012: Mai mult FX decat oricand


Concluzia 4Tuning: Datorita ultimelor imbunatatiri suferite, Infiniti FX propune-acum un pachet mai atractiv ca niciodata. Dar oare este indeajuns pentru a concura de la egal la egal cu mult mai popularele Audi Q7, BMW X5 sau Mercedes ML? De asemenea, suntem interesati si care ar fi alegerea ta: crossover-ul japonez sau SUV-urile germane?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Infiniti FX Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Aprilie 2012