Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero
Reprezentand un pas indraznet pe drumul parcurs de Infiniti pentru a descoperi perfectiunea in segmentul automobilelor de lux in cel mai sustenabil mod posibil, conceptul Infiniti LE este un Infiniti autentic caruia ii lipseste un singur lucru: teava de esapament. Conceptul LE, care isi va face debutul european la Salonul Auto de la Paris in 27 septembrie in Sala 1, standul 224, va fi in compania premiatului concept sport Infiniti EMERG-E si a modelului hibrid de serie M35h, intr-o echipa de masini performante si fara compromisuri.
Distribuie pe Facebook
VEDETELE INFINITI DE LA SALONUL AUTO DE LA PARIS IN DETALIU:

Conceptul Infiniti LE

Imbinand placerea de a conduce cu lipsa emisiilor poluante intr-o caroserie compacta extrem de eleganta, conceptul 100% electric Infiniti LE este prezentat la Paris cu promisiunea de a lansa o versiune de serie pe anumite piete intr-un interval de timp de doi ani. Modelul de serie va fi dotat cu motorul modern al conceptului LE si va prelua o mare parte din elementele sale de design, astfel ca imaginea transmisa va fi de "lux modern" mai degraba decat de "vehicul electric". Va intra in productia de serie si habitaclul extrem de rafinat, dar si tehnologia usor de utilizat, care include si posibilitatea de a beneficia de un revolutionar sistem de incarcare wireless.

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Cu un design cu totul nou, sedanul cu patru usi combina dinamismul si eleganta cu cele mai recente elemente de design specifice modelelor Infiniti. Ca de obicei, masina este bine proportionata, partea posterioara sugerand o senzatie de miscare. In partea frontala se gaseste calandrul dublu arcuit, iar sub emblema Infiniti amplasata central se ascunde o mufa pentru incarcare. Blocurile optice cu leduri (atat in fata, cat si in spate) reflecta directia de design urmata de recentele concepte Infiniti. Aceeasi filosofie o urmeaza si montantii spate in forma de semiluna si profilul robust, menite sa sugereze miscarea. Spoilerul fata, difuzorul spate si prizele de aer laterale, toate cu sistem de iluminare integrat, contribuie la atingerea unui coeficient de aerodinamicitate de 0,25.
Cu o lungime de aproximativ 4,7 m, conceptul LE are o dimensiune similara cu sedanul Infiniti G, pentru a sprijini filosofia Infiniti conform careia emisiile zero nu trebuie sa insemne o masina mica. Si nu trebuie sa insemne nici o masina anosta: interiorul este demn de o adevarata masina de lux si profita de silentiozitatea motorului electric pentru a oferi o calatorie linistita, indiferent de viteza. Noua generatie de tablou de bord si sisteme de conectivitate este prezentata in conceptul LE, iar ospitalitatea specifica Infiniti, un factor la fel de important, este scoasa in evidenta prin luminile discrete, vizibilitatea excelenta si spatiul generos.

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Conceptul LE nu face compromisuri nici cand vine vorba de spatiu sau confort. Ideea ingenioasa de a amplasa bateriile litiu-ion sub planseu ofera o solutie fara compromisuri pentru a asigura un spatiu generos pentru bagaje si pasageri, contribuind totodata la coborarea centrului de greutate al masinii, ceea ce duce la imbunatatirea manevrabilitatii.
Ramanand fidel filosofiei Infiniti privind performanta inspirata, conceptul Infiniti LE a fost conceput pentru a stimula simturile soferului, nu pentru a le amorti. Obiectivul este atins cu ajutorul unui motor electric performant de 100 kW (134 CP), avand un cuplu de 325 Nm disponibil imediat. Tinta inginerilor a fost de a atinge acceleratia specifica unui model electric, fara a sacrifica autonomia, care este de aproximativ 160 km. Un schimbator de viteze cu design futurist comanda sistemul de propulsie, care propune mai multe moduri de rulare, in timp ce un ecran central prezinta informatii precum calculatorul dinamic al autonomiei, combinand afisajul digital cu cel analogic.

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Blocul de baterii este alcatuit din baterii litiu-ion (Li-ion) laminate de 24 kWh, de o calitate dovedita, cu un incarcator rapid ChaDeMo DC50kW care asigura o incarcare de 80% in 30 de minute. Printre celelalte optiuni analizate se numara inovatorul sistem de incarcare fara fir pentru acasa. Acesta utilizeaza o bobina integrata in deplina siguranta in suprafata de incarcare, pentru a incarca bateria printr-un flux de energie inductiva. Sistemul de asistenta inteligenta la parcare va alinia automat masina peste perimetrul de incarcare, pentru a asigura o incarcare optima, iar soferul nu mai are nimic de facut, neexistand cabluri care trebuie conectate. Sistemul de incarcare wireless, la frecventa inalta, comandat de pe ecranul din masina sau prin intermediul unui smartphone, nu reprezinta niciun pericol pentru copii si animale de companie si poate fi instalat cu usurinta in garaj.
"O masina de lux, creata pentru o generatie noua de cumparatori de produse de lux care pun accent pe dezvoltarea durabila nu trebuie sa recurga la compromisuri in ceea ce priveste performanta. Clientii cauta solutiile ecologice, dar nu se vor multumi cu o experienta la volan inferioara celei oferite de masinile lor actuale", a afirmat Bernard Loire.

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Lipsa emisiilor poluante cu care se mandreste conceptul Infiniti LE si maniera de abordare a luxului definesc o noua clasa de masini electrice compacte premium, al carei lider doreste sa fie Infiniti odata cu lansarea productiei de serie in 2014.

Conceptul Infiniti EMERG-E

Salonul Auto de la Paris va fi scena primei aparitii in public a conceptului EMERG-E dupa ce acesta a fost unul dintre castigatori la categoria concepte la Concursul Marcilor Auto, o importanta competitie de design organizata de Consiliul German pentru Design. Acest premiu vine sa confirme laudele de dupa prezentarea in premiera a masinii la Salonul Auto de la Geneva din acest an si debutul dinamic al unui prototip perfect functional la Festivalul Vitezei de la Goodwood.
Infiniti EMERG-E este expresia desavarsita a performantei inspirate Infiniti. Aceasta masina sport de 402 CP (300 kW), cu doua motoare electrice amplasate central, accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar patru secunde, iar de la 0 la 200 km/h intr-o explozie continua de 30 de secunde. Acest model se mandreste cu o serie de tehnologii noi, pe care marca le va adopta din dorinta de a construi masini performante inovatoare, care sa protejeze mediul inconjurator. Totodata, Infiniti EMERG-E este o intruchipare noua a filosofiei de design Infiniti, aplicata in premiera in cazul unei masini sport performante, cu motor amplasat central.

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Infiniti M35 Hybrid
Alaturi de conceptul EMERG-E, pe stand se gaseste si M35h, masina care ilustreaza filosofia "fara compromisuri" in varianta de serie. Aceasta este prezenta la Paris in cea mai recenta versiune, una mai curata, cu un nivel al emisiilor de CO2 de 159 g/km. Chiar si asa, este capabila sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 5,5 secunde, fiind sedanul hibrid cu cea mai rapida acceleratie din lume, conform Cartii Recordurilor Guinness.

Infiniti FX Vettel Edition & monopostul F1 RBR

Performanta mai traditionala, reprezentata de motorul V6 de 5 litri si 420 CP, va fi prezenta la Paris datorita unui model scump la vedere, probabil cel mai exclusiv crossover construit vreodata, Infiniti FX Vettel Edition, dezvoltat in colaborare cu dublul campion mondial de Formula 1, Sebastian Vettel. Au fost construite doar 50 de astfel de masini pentru Europa de Vest, avand preturi pornind de la 120.000 de euro (in functie de tara), multe fiind deja rezervate.
La standul Infiniti se va gasi si cea de-a doua masina pe care este inscriptionat numele lui Sebastian, monopostul F1 Red Bull Racing, echipa care a incheiat un parteneriat cu Infiniti.

Infiniti la Salonul Auto de la Paris - Performanta inspirata si emisii zero

Infiniti G, EX si FX

Gama Infiniti prezenta la Paris este completata de versiunile Premium, extravagant de bine echipate, ale SUV-ului de lux FX30d si ale modelului crossover EX30d, ambele propulsate de motorul V6 diesel de 3 litri, unul extrem de eficient si cu un cuplu extraordinar.

Gama Infiniti G va fi reprezentata de modelul G37 Cabrio, versiunea coupe cu doua usi, care ofera toate dotarile in echiparea standard, inclusiv un motor V6 puternic si muzical, si un acoperis rigid retractabil, pentru o experienta seducatoare la volan sub cerul liber.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Infiniti la Salonul Auto de la Paris
mai multe