Italienii de la Alfa Romeo ies din starea latenta cu SUV-ul Stelvio. Modelul se lanseaza in noiembrie la Los Angeles

Italienii de la Alfa Romeo ies din starea latenta cu SUV-ul Stelvio. Modelul se lanseaza in noiembrie la Los Angeles
  • Italienii vor lansa SUV-ul Stelvio la Salonul Auto de la Los Angeles
  • Acesta imparte platforma si gama de motorizari cu sedan-ul Giulia
  • Dupa acesta, Alfa Romeo va mai lansa pana in 2020 inca 6 modele
Distribuie pe Facebook

Alfa Romeo vrea o felie din popularul segment al SUV-urilor, si anunta ca va lansa modelul Stelvio, in luna noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Chiar daca se stie de ceva vreme ca italienii vor sa lanseze modelul ce poarta numele celebrei trecatori din Alpi, Stelvio, nimeni nu stia o data exacta cand acest SUV isi va face debutul. Ei bine, daca la inceputul acestui an unele voci sustineau ca acest moment va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva, acum, o sursa din interiorul companiei vine cu noi informatii.

Din cate am observat, Stelvio nu a aparut la Geneva, asa ca acum, este asteptat in luna noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles. De aceasta data este sigur, sau cel putin asa sustine sursa mai sus amintita.

Alfa Romeo Stelvio are la baza platforma Giorgio, folosita deasemenea de frumoasa Giulia, si este cu alte cuvinte, o varianta cu o garda inalta la sol a sedanului.

Chiar daca inca nu este nimic sigur, primul SUV al italienilor va beneficia de o tractiune spate, sau integrala, iar gama de motorizari se pare ca o va imparti cu modelul Giulia. Astfel, clientii vor putea sa aleaga motorul turbo de 2.0 litri in 4 cilindri, cel diesel de 2.2 litri, si ca varf de lance, propulsorul twin-turbo de 2.9 litri V6, dezvoltat de constructorul italian impreuna cu Ferrari.

In ceea ce priveste configuratiile de putere, trebuie mentionat faptul ca dieselul va fi capabil de 150 de cai putere, motorul pe benzina de 2.0 litri va livra 200, 250 sau 280 de cai putere, in timp ce varful de gama Stelvio Quadrifoglio si al sau agregat V6 va dispune de 500 de cai putere.

Se pare ca italienii de la Alfa Romeo vor sa depaseasca acest moment de acalmie si sa devina iar un succes de piata. In acest sens au anuntat ca dupa Stelvio, vor urma alte 6 noi modele. Pana la mijlocul anului 2020, constructorul italian ca lansa un SUV de dimensiuni mai mari, un sedan mediu, o sportiva coupe, varianta decapotabila a acesteia, si in final succesoarele pentru MiTo si Giulietta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2016