Jaguar confirma numele E-Pace pentru noul sau SUV compact. Cand debuteaza el

Jaguar confirma numele E-Pace pentru noul sau SUV compact. Cand debuteaza el
  • Jaguar confirma noul SUV compact E-Pace
  • Va fi prezentat in premiera pe 13 iulie
  • Debuteaza international la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a confirmat ca noul SUV compact care ar urma sa rivalizeze cu BMW X1 si Audi Q3 va fi numit E-Pace. Odata cu aceasta dezvaluire, oficialii Jaguar au fixat si data exacta a lansarii.

Brand-ul din Coventry trece printr-una dintre cele mai bune perioade ale sale, dovada sta si cresterea cu 83% a vanzarilor globale, raportate in luna aprilie. Dupa ce si-a uimit rivalii cu modelul F-Pace care continua sa se vanda extrem de bine, Jaguar vrea acum o bucata si din segmentul SUV-urilor compacte, acolo unde BMW X1 si Audi Q3 isi disputa nestingherite dominatia.

Raspunsul britanicilor poarta numele de E-Pace si este dezvoltat pe aceeasi platforma LR-MS ca si Land Rover-ul Discovery Sport sau Range Rover-ul Evoque. Jaguar a postat o singura imagine oficiala pana acum, asa ca nu prea putem vorbi de design-ul noului model. Putem insa spune ca va miza pe o alura sportiva, agilitate, fiabilitate, dar si dinamica.

Jaguar E-Pace- imagini teaser

Gama de motorizari va fi formata din unitati Ingenium, pe benzina si diesel, iar tractiunea integrala si transmisia automata vor putea fi alese cel mai probabil impreuna cu nivelurile superioare de echipare.

Vestea buna pentru sustinatorii unui mediu inconjurator curat si o poluare scazuta, este ca E-Pace ar putea fi primul care sa beneficieze de noua unitate hibrid dezvoltata de inginerii Jaguar. Acesta ar urma sa combine un motor termic de 1.5 litri diesel cu un sistem electric.

"Combinatia dintre designul sportul si performanta Jaguar asigura faptul ca E-Pace va iesi in evidenta. Fiecare model Jaguar este conceput pentru a incanta simturile, iar noi credem ca E-Pace va face acest lucru," a precizat Ian Callum, directorul departamentului de Design Jaguar.

Jaguar E-Pace- imagini teaser

Noul Jaguar E-Pace urmeaza sa fie lansat in premiera pe 13 iulie in cadrul unui eveniment privat, iar debutul international va avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe