Jaguar lucreaza deja la noile limuzine XF si XJ

Jaguar lucreaza deja la noile limuzine XF si XJ
  • Jaguar lucreaza deja la noile generatii ale limuzinelor XF si XJ
  • Britanicii pregatesc, de asemenea, si noi unitati in patru cilindri
Distribuie pe Facebook

Noile generatii ale sedanurilor Jaguar XF si XJ sunt deja in faza de dezvoltare, a afirmat directorul de design al marcii britanice, Ian Callum. Totodata, incepand cu anul viitor, Jaguar pregateste si motoare noi in patru cilindri.

Dupa roadster-ul si coupe-ul F-Type, Jaguar lucreaza acum la dezvoltarea si productia a doua noi modele. Potrivit Autocar, care il citeaza pe oficialul companiei Ian Callum, este vorba de noile generatii ale lui XF si XJ. "Lucrez la proiectarea noului Jaguar XF si deja ma gandesc la urmatorul model XJ", le-a declarat el jurnalistilor de la publicatia britanica.

Modelele folosite in faza de testare a noului Jaguar XF sunt destul de comune la ora actuala, iar rivalul companiei britanice pentru noul BMW Seria 5 va ajunge pe piata, cel mai probabil, in 2016, inaintea limuzinei XJ. Se asteapta ca modelul sa fie o evolutie a celui de astazi, cu unele trasaturi preluate de la F-type si crossoverul C-X17.

Oficialul Jaguar crede ca este nevoie de o schimbare pentru modelul XF, introdus pe piata in anul 2008 si modificat printr-un facelift minor in 2011, insa, in acelasi timp a fost un succes. "Sunt un mare fan al lui XF si cred ca a rezistat foarte bine testului timpului. Cifrele privind vanzarile sunt in crestere in permanenta", a explicat Ian Callum.

Totodata, noua generatie a lui XJ se afla si ea in planurile constructorului britanic, insa in cele mai indepartate. In prezent, modelul este supus unui facelift care va fi facut public in 2014, cand limuzina va primi cateva schimbari minore in ceea ce priveste partea frontala si cea din spate. Nu se cunoaste insa nici un detaliu in privinta specificatiilor sau a dinamicii.

O alta noutate din partea Jaguar se refera la noile motorizari in patru timpi. Din 2014, dupa ce vor fi testate, propulsoarele vor face parte din gama de automobile a companiei. Potrivit directorului de inginerie Wolfgang Ziebart, primele modele care vor beneficia de noile motoare vor intra in linia de productie a fabricii companiei in primavara viitoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2013