Jaguar ofera noi detalii despre motorizarile lui XE

Jaguar ofera noi detalii despre motorizarile lui XE
  • Noul Jaguar XE debuteaza oficial luna viitoare, la Paris
  • Modelul britanic propune o gama variata de motorizari
  • Versiunea de top se lauda cu un total de 340 CP si 450 Nm
Distribuie pe Facebook

Proiectat pentru a concura impotriva trio-ului german format din Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class, britanicul Jaguar XE promite sa puna la dispozitia viitoriilor sai clienti o gama variata de motorizari, in varful careia vom regasi o unitate supraalimentata de trei litri si 340 cai putere.

Prezentat la inceputul acestei luni si debutand public cu ocazia Salonului Auto de la Paris din perioada 4 - 19 octombrie 2014, noul Jaguar XE se remarca la nivel de exterior printr-un design sportiv, ce preia multiple detalii atat de la ultimul XF, cat si de la recent lansatul F-Type Coupe.

Cele doua automobile ale producatorului britanic au reprezentat principala sursa de inspiratie si atunci cand a venit vorba de creionarea aspectului interior, urmasul modelului X-Type dispunand astfel de unul dintre cele mai tari departamente stilistice ale segmentului din care face parte.

In cazul in care acest lucru nu este insa suficient pentru a te impinge sa renunti la alegerea germanilor, reprezentati de Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class, noul Jaguar XE spera sa te convinga cu promisiunea de a oferi o gama variata de motorizari.

Intr-o alta ordine de idei, urmasul modelului X-Type se anunta a fi disponibil la vanzare in compania a numeroase motoare supraalimentate pe benzina si motorina, printre acestea facandu-si loc si un propulsor turbodiesel de 2.0 litri, cu 163 CP sau 180 cai putere sub capota.

Pentru cei care nu pun neaparat accentul pe eficienta, alternativa companiei auto din Whitley, Coventry la trio-ul nemtesc format din Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class ofera o serie de motorizari pe benzina in patru cilindri, de doi litri si 200 sau 240 cai putere.

Asa cum mentionam si anterior, rolul de versiune de top ii revine noului Jaguar XE S, ce adopta in compartimentul motor un propulsor V6 de trei litri dotat cu compresor mecanic, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 340 de cai putere si 450 de Newton-Metri.

Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie automata dotata cu opt rapoarte, iar cifrele si numrele rezultate sunt dintre cele mai impresionante: doar 5.1 secunde sunt necesare pentru realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 de kilometri pe ora.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2014