Japonezi: masinile hibride trebuie sa devina mai zgomotoase

Japonezi: masinile hibride trebuie sa devina mai zgomotoase
Toate bune si frumoase cu masinile hibride in afara de doua aspecte: dupa ce ca necesita prea mult timp ca sa fie alimentate la priza, s-a constatat ca acestea provoaca mult mai multe accidente decat masinile pe hidrocarburi, deoarece la viteze reduse sunt foarte silentioase si nu sunt auzite de pietonii distrati.
Distribuie pe Facebook

Asa ca, japonezii, meticulosi cum ii stim, s-au apucat sa caute solutii pentru a face masinile hibride cu motor electric mai zgomotoase, o solutie fiind emiterea unui semnal sonor care sa-i avertizeze pe oameni ca se apropie o masina cu motor electric.

Alte variante de avertizare ar fi: dispozitive care sa emita semnale sonore (mesaj vocal , melodie sau sunet "sintetic" al motorului) pentru a-i preveni pe pietoni si biciclisti ca se apropie o masina care merge exclusiv cu motorul electric (lucru care se intampla la viteze mici).

Pe unele camioane din Japonia a fost, spre exemplu, instalat un sistem de atentionare prin mesaje vocale care sunt emise cand vehiculul o ia la stanga sau la dreapta.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Iulie 2009