Jeep confirma lansarea SUV-ului de 707 cai putere la Salonul Auto de la New York

Jeep confirma lansarea SUV-ului de 707 cai putere la Salonul Auto de la New York
  • Jeep confirma lansarea noului Grand Cherokee Trackhawk
  • Acesta va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la New York
  • Sub capota se va regasi un propulsor V8 de 6.2 litri, supraalimentat
Distribuie pe Facebook

Seful constructorului american de automobile a confirmat lansarea noului Grand Cherokee Trackhawk cu ocazia Salonului Auto de la New York. Noutatile pe care acesta le va propune sunt deocamdata un mister, insa stim ca cea mai notabila imbunatatire se va regasi sub capota.

Odata cu dezvoltarea segmentului SUV-urilor s-a nascut un nou tip de vehicul cu garda inalta la sol care pune accentul mai mult pe performanta decat pe abilitatile in teren accidentat. Clientii au primit cu bratele deschise un astfel de model, astfel ca marii constructori de automobile au inceput sa construiasca din ce in ce mai multe SUV-uri de inalta performanta.

Dintre acestia nu puteau sa lipseasca americanii de la Jeep, care lucreaza de ceva timp la un nou Grand Cherokee Trackhawk. Pana acum prototipul acestui model a aparut in nenumarate fotografii spion si video-uri, insa brand-ul grupului FCA a reusit sa tina secrete pana de curand mai multe detalii concrete despre acesta.

Jeep Grand Cherokee SRT

Ei bine, oficialii Jeep incep sa devina din ce in ce mai nerabdatori si sa divulge diferite informatii, cele mai recente venind din partea sefului Jeep, Mike Manley. In cadrul unui eveniment care a avut loc la cartierul general FCA din Statele Unite, Manley a dezvaluit, printre altele, data si locul lansarii celui mai puternic Grand Cherokee de pana acum.

Potrivit celor de la Autoblog, Trackhawk va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la New York, care se va desfasura in perioada 14-23 aprilie. "Va fi un vehicul foarte special. Oricui ii va fi greu sa nu zambeasca," le-a spus Manley americanilor.

Jeep Grand Cherokee SRT

Chiar daca pana acum noul Grand Cherokee a aparut acoperit de un camuflaj des, stim ca la exterior va impresiona cu un look agresiv, caracteristic unui muscle-car, si ca cea mai mare surpriza se va regasi sub capota.

Jeep Grand Cherokee SRT

Aici SUV-ul americanilor de la Jeep se va baza pe un propulsor Hellcat V8 de 6.2 litri, supraalimentat, de care mai fac uz Dodge-urile Charger si Challenger SRT. Partea buna este ca Grand Cherokee Trackhawk va avea aceeasi putere ca si cele doua, adica 707 cai putere si va atinge 100 de km/h in mai putin de 4 secunde.

Jeep Grand Cherokee SRT

Distribuie pe Facebook
mai multe