Jeep lanseaza noul Compass in Europa cu 8 motorizari si 4 niveluri de echipare

Jeep lanseaza noul Compass in Europa cu 8 motorizari si 4 niveluri de echipare
  • Jeep lanseaza noul Compass in Europa
  • SUV-ul propune opt motorizari si patru niveluri de echipare
  • Initial va fi disponibil numai pentru pietele importante
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile, parte a gigantului FCA, a lansat noul Compass in Europa. SUV-ul propune opt motorizari si patru niveluri de echipare, dar si un program de personalizare nemaintalnit pana acum in gama Jeep.

In ultimii ani, europenii s-au indragostit pur si simplu de SUV-urile compacte, iar specialistii se asteapta ca in urmatorii 3 ani, popularitatea acestui segment sa creasca cu pana la 20%. Asadar nu este nicio surpriza ca marii constructori de automobile se ingramadesc sa atace acest segment cu fel de fel de modele, care mai de care mai atractive.

Jeep Compass

Printre lideri ii regasim pe japonezii de la Nissan cu modelul Qashqai, sau pe nemtii de la Volkswagen cu al lor Tiguan, insa de azi acestia au un nou rival, in "persoana" noului Jeep Compass.

Jeep Compass

Proaspat lansat in Europa, modelul americanilor mizeaza pe un design exterior imprumutat de la Renegade si Cherokee, un comportament de invidiat atat pe asfalt cat si pe teren accidentat, nu mai putin de opt combinatii de motorizari si cele patru niveluri de echipare cu care ne-am obisnuit deja: Sport, Longitude, Limited si Trailhawk.

Jeep Compass

Cele mai accesibile variante vor beneficia de propulsorul pe benzina de 1.4 litri MultiAir2, disponibil in doua configuratii de putere: 140 de cai si 230 Nm cuplu sau 170 de cai putere si 250 Nm. In timp ce prima vine impreuna cu o transmisie manuala cu sase trepte si tractiune pe puntea fata, cea de-a doua poate fi comandata cu transmisia automata cu noua rapoarte si tractiune integrala.

Jeep Compass

Fiind vorba despre o piata unde motoarele diesel sunt preferate in defavoarea celor pe benzina, Jeep ofera doua propulsoare pe motorina, si anume unul de 1.6 litri si unul de 2.0 litri, ambele folosind tehnologia MultiJet. Primul va reprezenta intrarea in gama si va dezvolta 120 de cai si 320 Nm cuplu, transmisi puntii fata prin intermediul unei cutii de viteze manuale.

Jeep Compass

Cel de-al doilea este capabil de 140 de cai putere si 350 Nm cuplu, insa ofera fie o transmisie manuala, fie una automata cu noua trepte, iar tractiunea este in acest caz integrala.

Jeep Compass

Pentru majoritatea pietelor europene, varful de gama va fi reprezentat de agregatul diesel de 2.0 litri MultiJet cu ai sai 170 de cai putere. Acesta va fi disponibil numai impreuna cu transmisia automata si tractiune integrala. In unele piete precum Rusia, Africa si Orientul Mijlociu, noul Compass va putea fi comandat si impreuna cu unitatea de 2.4 litri pe benzina, disponibila in doua configuratii de putere: 150 si 184 de cai putere.

Jeep Compass

Cat despre nivelurile de echipare, cel mai interesant este fara indoiala varful de gama, si anume Trailhawk. In meniul acestuia regasim o garda la sol mai ridicata cu 2,5 centimetri, scuturi de protectie, carlig de remorcare in spate, bare de protectie redesenate si un set de jante de 17 inch.

Jeep Compass

In functie de echiparea aleasa, clientii vor putea alege intre cele trei dimensiuni (5, 7 si 8,4) ale display-ului sistemului de infotainment Uconnect, dar si intre cele doua (3.5 si 7.0) ale display-ului LED intalnit in zona instrumentarului de bord.

Jeep Compass

Ca tot veni vorba de tehnologie, noul Jeep Compass vine cu o lista cuprinzatoare, unde regasim printre altele Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus, Blind-spot Monitoring, Rear Cross Path, camera de marsarier Park View, Automated Parallel si Perpendicular Park assist, sau cruise control adaptiv.

Jeep Compass

Initial, SUV-ul compact va fi disponibil pe pietele europene ceva mai importante, precum Italia, Germania, Franta, Spania, Austria, Belgia, Elvetia sau Polonia, urmand ca la inceputul lui 2018 sa poata fi comandat si in celelalte tari de pe Batranul Continent.

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (38) Poze Jeep Compass
mai multe