Jeep pune Wrangler-ul la dieta. Viitoarea generatie va avea mai multe piese construite din aluminiu

Jeep pune Wrangler-ul la dieta. Viitoarea generatie va avea mai multe piese construite din aluminiu
  • Viitoarea generatie a Jeep-ului Wrangler va mai multe piese, printre care usile si capota, din aluminiu
  • Acest model va beneficia in premiera si de aliajul C6A1 al celor de la Alcoa
  • Noul Jeep Wrangler este asteptat sa debuteze anul viitor si va ajunge in showroom-uri, cel mai probabil, in 2018
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Jeep au planuri mari pentru viitoarea generatie a modelului Wrangler. Pentru inceput, acesta ar urma sa aiba mai multe piese, precum usile si capota, produse din aluminiu.

Cu aproximativ un an in urma, unele voci sustineau ca viitoarea generatie a Jeep-ului Wrangler va avea o caroserie construita in totalitate din aluminiu, exact ca si Ford-ul F-150. Ei bine, zvonul a fost oarecum confirmat acum, partial ce-i drept.

Viitorul Wrangler tinteste spre o greutate mai scazuta decat actualul model, de aceea va avea mai multe piese, printre care usile si capota, produse din aluminiu. Aceasta afirmatie a fost facuta de un inginer al companiei Alcoa, cea mai mare producatoare de aliminiu din lume, si vine la scurt timp dupa ce CEO-ul grupului Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, a declarat ca noul model va folosi acest metal usor.

Mai mult decat atat, constructorul american va folosi diferite tratamente pentru straturile de aluminiu, iar aliajul botezat de cei de la Alcoa "C6A1" va debuta in premiera pe un automobil. Folosirea aluminiului in constructia de automobile nu este o chestie noua, dar din cauza pretului si costurilor mari pe care le implica, putine masini de serie beneficiau pana acum de acest metal.

Din dorinta de a construi masini cat mai usoare, dar in acelasi timp rezistente, din ce in ce mai multi constructori de automobile apeleaza acum la el, printre acestia regasindu-se si americanii de la Jeep.

Noul Wrangler este asteptat sa debuteze anul viitor, cu un design improspatat, si va ajunge in showroom-uri, cel mai probabil in 2018.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2016