Jeep-ul J8 ar putea fi construit in Romania

Jeep-ul J8 ar putea fi construit in Romania
  • Jeep-ul J8 ar putea fi construit in Romania
  • Vehicului militar dispune de un sasiu ranforsat si tractiune 4x4
  • Modelul are o viteza maxima de 140 km/h
Distribuie pe Facebook

Intr-o conferinta de presa care a avut loc la Uzina Mecanica Bucuresti, grupul Fiat Chrysler si-a manifestat interesul de a realiza un parteneriat cu Compania Nationala Romarm S.A.

Mai exact, compania detinatoare a marcii Jeep, doreste sa produca modelul J8, destinat uzului militar, la noi in tara. Daca parteneriatul va fi unul favorabil pentru ambele parti, acesta va putea fi extins si pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare, ordine publica sau securitate nationala.

"Dorim sa prezentam o posibila varianta, un posibil model de cooperare industriala internationala si un posibil mod de colaborare intre structurile militare si producatori. Integrarea in productie si ulterior mentenanta a unui asemenea vehicul, pe platforma caruia s-ar putea instala diferite sisteme care ar putea corespunde celor mai variate misiuni, ar putea insemna si inceputul unei afaceri de succes, " a declarat Floarea Serban, director general al Companiei Nationale Romarm.

Jeep-ul J8 este echipat cu tractiune 4x4, sasiu ranforsat si poate fi configurat cu 2 sau 4 usi. Vehiculul militar atinge o viteza maxima de 140 de km/h si are o autonomie intre 400 - 600 de km. Nu sunt cifre uluitoare, dar cand te gandesti ca are o greutate de 3.364 de kilograme, este totusi ceva.

Fiind un vehicul militar, interiorul este unul sumar, incluzand scaune rabatabile spate 60/40, sistem de incalzire/ventilare, racire AC si doua prize de 12 V. Pentru a putea fi transportata cu elicopterul, masina este prevazuta cu doua carlige de ancorare.

Compania Nationala Romarm este principalul producator si exportator direct de produse militare din Romania si este o prezenta constanta in peste 50 de piete din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia si Africa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2016